A pulykamellsonka pácához kikeverjük a paradicsompürét sóval, borssal, mézzel, olívaolajjal, füstölt paprikával és zúzott fokhagymával. Miután a pulykamellet megtisztítottuk, alaposan bekenjük a páccal mindkét oldalát és egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a meghőmérő, amit a pulykamell legvastagabb részébe szúrtunk, 80 fokot mutat. Ez körülbelül 25-30 perc. Mikor letelt a sütési idő, a pulykamellet szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni 20 percet, majd hűtőbe dobjuk legalább 4 órára de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen,
A baconszeletek mindkét oldalát olajozott serpenyőben alaposan lepirítjuk, majd félrerakjuk őket a szendvics összeállításáig.
A tojásokat feltörjük, és egy keverőtálban alaposan felverjük sóval és borssal. Ezután kiolajozott serpenyőben 1-2 percig sütjük, majd megpakoljuk a sajtszeletekkel, lehúzzuk a lángról és lefedjük egy fedővel. Így elegendő hő marad a serpenyőben ahhoz, hogy a sajt megolvadjon és a tojás tökéletesre készüljön.
Kikeverjük a szendvicshez a szószt, amihez majonézt, dijoni mustárt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, sót, borsot, egy kevés mézet, illetve zúzott fokhagymát adunk. Ezt alaposan elkeverjük.
A kihűlt pulykamellet vékony szeletekre vágjuk.
A sajtos stanglikat háromfelé vágjuk, és egy kevés vajon alaposan lepirítjuk egy serpenyőben. Majd jöhet az összeállítás, amihez először a stangliszeleteket megkenjük a szósszal, aztán jöhetnek a salátalevelek, a paradicsomkarikák, egy-egy baconszelet, a felcsíkozott sajtos omlett és a házi pulyakmellsonka, majd összerakjuk a három emeletet, átszúrjuk hurkapálcákkal és elkészültünk.
Tipp: A maradék pulykamellsonkát nyugodtan használjátok más szendvicsekhez is!

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Hűtési idő: minimum 4 óra, de egy éjszaka a legjobb
Még több tuti szendvics:
Maradékmentő tépett csirkés szendvics