Szendvics

Tépettcsirkésszendvicsháziranchszósszal

Tépett csirkés szendvics házi ranch szósszal

Hozzávalók
A pulled csirkecombhoz
4 db
csirkecombfilé
1 ek
füstölt fűszerpaprika
100 g
mustár
1 ek
almaecet
2 ek
méz
só, bors
200 ml
száraz fehérbor
200 ml
csirkealaplé
A házi ranch szószhoz
3 ek
görög joghurt
3 ek
olívaolaj
1 tk
dijoni mustár
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
snidling
1 szál
újhagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom
só, bors
0.5 tk
őrölt, sárga mustármag
0.5 ek
kapor
Az összeállításhoz
2 db
ciabatta
1 ek
olívaolaj
0.25 fej
jégsaláta
0.5 fej
lila hagyma
1 db
paradicsom

Elkészítés

A tépett csirkés szendvics elkészítéséhez a csirkecombokat tepsibe tesszük, a fűszerpaprikát elkeverjük a mustárral, az almaecettel és a mézzel, sózzuk, borsozzuk, és alaposan bekenjük vele a csirkecombokat. Aláöntjük a bort és az alaplevet, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Lefedve kb. 1 órán keresztül sütjük, míg a hús omlós nem lesz. Ha kész, a szaftot leöntjük a húsokról és félretesszük későbbi felhasználásra.

Két villával szálaira tépkedjük a csirkecombokat, öntünk rá egy keveset a félretett szaftból, sózzuk, borsozzuk és visszarakjuk a sütőbe pirulni kb. 30 percre úgy, hogy 10 percenként átforgatjuk, hogy mindenhol szépen megpiruljon.

A ranch szószhoz az olívaolajat és a mustárt összekeverjük a görög joghurttal,

belevágjuk a friss zöldfűszereket és az újhagymát, és belereszeljük a fokhagymát is.

Hozzákeverjük egy citrom kifacsart levét és fele reszelt héját, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az őrölt mustármagot és kaprot is.

Az összeállításhoz a ciabatták mindkét felét megkenjük olívaolajjal, és egy közepesen forró, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. Pár levél csíkozott jégsalátát rakunk a szendvicsek aljára, megpakoljuk a tépett csirkecombbal, és jó vastagon nyakon öntjük a ranch szósszal. Végül jöhet pár karika paradicsom és lila hagyma, majd a ciabatta teteje.

tepett-csirkes-szendvics-hazi-ranch-szosszal
Tépett csirkés szendvics házi ranch szósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 1 óra 30 perc

Még több cuccos szendvics:

Cuccos rántott csirkemelles szendvics

Csípős majonézes coleslaw-s grillezett szendvics

Lyoni steak szendvics

www.streetkitchen.hu

Ennél királyabb házi szecsát elképzelni sem tudok, brutáááál finom a tépett hús és a ranch szósz miatt!

Hozzávalók

2 főre
A pulled csirkecombhoz
4 db
csirkecombfilé
1 ek
füstölt fűszerpaprika
100 g
mustár
1 ek
almaecet
2 ek
méz
só, bors
200 ml
száraz fehérbor
200 ml
csirkealaplé
A házi ranch szószhoz
3 ek
görög joghurt
3 ek
olívaolaj
1 tk
dijoni mustár
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
snidling
1 szál
újhagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom
só, bors
0.5 tk
őrölt, sárga mustármag
0.5 ek
kapor
Az összeállításhoz
2 db
ciabatta
1 ek
olívaolaj
0.25 fej
jégsaláta
0.5 fej
lila hagyma
1 db
paradicsom

A tépett csirkés szendvics elkészítéséhez a csirkecombokat tepsibe tesszük, a fűszerpaprikát elkeverjük a mustárral, az almaecettel és a mézzel, sózzuk, borsozzuk, és alaposan bekenjük vele a csirkecombokat. Aláöntjük a bort és az alaplevet, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Lefedve kb. 1 órán keresztül sütjük, míg a hús omlós nem lesz. Ha kész, a szaftot leöntjük a húsokról és félretesszük későbbi felhasználásra.

Két villával szálaira tépkedjük a csirkecombokat, öntünk rá egy keveset a félretett szaftból, sózzuk, borsozzuk és visszarakjuk a sütőbe pirulni kb. 30 percre úgy, hogy 10 percenként átforgatjuk, hogy mindenhol szépen megpiruljon.

A ranch szószhoz az olívaolajat és a mustárt összekeverjük a görög joghurttal,

belevágjuk a friss zöldfűszereket és az újhagymát, és belereszeljük a fokhagymát is.

Hozzákeverjük egy citrom kifacsart levét és fele reszelt héját, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az őrölt mustármagot és kaprot is.

Az összeállításhoz a ciabatták mindkét felét megkenjük olívaolajjal, és egy közepesen forró, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. Pár levél csíkozott jégsalátát rakunk a szendvicsek aljára, megpakoljuk a tépett csirkecombbal, és jó vastagon nyakon öntjük a ranch szósszal. Végül jöhet pár karika paradicsom és lila hagyma, majd a ciabatta teteje.

tepett-csirkes-szendvics-hazi-ranch-szosszal
Tépett csirkés szendvics házi ranch szósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 1 óra 30 perc

Még több cuccos szendvics:

Cuccos rántott csirkemelles szendvics

Csípős majonézes coleslaw-s grillezett szendvics

Lyoni steak szendvics

Ha tetszett a Tépett csirkés szendvics házi ranch szósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept