Hozzávalók
- 150 g bacon
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- só
- ½ db lime leve
- 125 g sajtkrém
- 1 ek édes chiliszósz
- 2 szelet fagyasztott rántott hús
- bő olaj a sütéshez
- 1 db ciabatta
- 100 g mozzarella
- 2 ek zöld pesztó
- 30 g madársaláta
- 10 g savanyított jalapeno
Hozzávalók
- 150 g bacon
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- só
- ½ db lime leve
- 125 g sajtkrém
- 1 ek édes chiliszósz
- 2 szelet fagyasztott rántott hús
- bő olaj a sütéshez
- 1 db ciabatta
- 100 g mozzarella
- 2 ek zöld pesztó
- 30 g madársaláta
- 10 g savanyított jalapeno
A rántott csirkemelles szendvicshez a bacont közepesen forró, száraz serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük és félretesszük. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk, ráfacsarjuk a lime levét, majd tálalásig félretesszük. A sajtkrémben elkeverjük az édes chiliszószt.
180 fokra felmelegítjük az olajat és kb. 3 perc alatt készre sütjük benne a rántott húst. Ha megsült, konyhai papírtörlőre szedjük.
@streetkitchenhu Cuccos rántott csirkemelles szendvics 🥪 #sandwich #food #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @eislerzsolti ♬ Pew Pew! – Official Sound Studio
A ciabattát félbevágjuk, majd kettészeljük. Az alját megkenjük a sajtkrémmel, rátesszük a felszeletelt rántott húst, megpakoljuk a szeletekre vágott mozzarellával és betesszük 250 fokra előmelegített sütőbe, grill fokozatra kb. 5 percre, hogy a sajt szépen ráolvadjon a tetejére.
Kivesszük a sütőből, megkenjük a húst a pesztóval, rátesszük a madársalátát, a lila hagymát és a jalapenokarikákat, végül megszórjuk a durvára vágott baconnel, és mehet rá a ciabatta teteje.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több baromi jó szendvics:
Csípős majonézes coleslaw-s grillezett szendvics