Szendvics

Töltöttkáposztaburger-megcsináltuk!

Töltött káposzta burger - megcsináltuk!

Hozzávalók
Az öntethez
4 db
rozsos zsemle
A húspogácsához
400 g
darált sertéshús
1 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma (közepes)
50 g
rizspuffancs aprítva
1 db
tojás
1 ek
pirospaprika
1 tk
fűszerkömény
1 mk
őrölt bors
1 mk
1 ek
olaj a sütéshez
Az aprókáposztás alaphoz
150 g
savanyú káposzta
50 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
50 g
húsos szalonna
50 g
füstölt kolbász
50 g
száraz kolbász
1 tk
pirospaprika
só, bors
100 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
A sült káposztalevélhez
8 levél
kínai kel
olívaolaj
só, bors

Elkészítés
 Először elkészítjük az aprókáposztás alapot: apróra vágjuk a füstölt szalonnát, lepirítjuk, a pörcöket kiszedjük, és a zsíron elkezdjük pirítani az felkockázott vöröshagyma és az átnyomott fokhagyma keverékét. Összevágjuk a húsos szalonnát és felkarikázzuk a kolbászokat, azokat is lepirítjuk. Majd rádobjuk a vágott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és visszarakjuk a kisütött szalonnát is.  További 5-8 percig közepes lángon főzzük.
image does not exist
A szószhoz belenyomjuk a fokhagymát a tejfölbe és a sóval alaposan összekeverjük. A kínai kel leveleit összeforgatjuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10 perc alatt megsütjük.[caption id="" align="alignnone" width="1080"]
A töltött káposzta burger tálalása[/caption]A húspogácsa összetevőit egy késes aprítóba tesszük és homogén masszává aprítjuk, majd húspogácsákat gyártunk belőle. Ezután pedig egy forró serpenyőbe az olajon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. Majd a kisülő zsíron megpirítjuk a félbevágott zsömléket is.A pirult zsömle alját megkenjük a tejfölös szósszal. Erre kerül 2 sült kínai kel levél, majd a húspogácsa és néhány kanál az apró káposztás alapból. A pirult zsömle tetejét is megkenjük a szósszal és készen is vagyunk! Ha tetszett a burger receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Jani már évek óta készült ennek a burgernek a megalkotására, és idén végül létre is jött a csoda, amit csak töltött káposzta burgerként emlegetnek, talán nem véletlenül - ugyanis ez a klasszikus étel mind összetevőiben, mind ízvilágában megjelenik végül.

Hozzávalók

4 főre
Az öntethez
4 db
rozsos zsemle
A húspogácsához
400 g
darált sertéshús
1 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma (közepes)
50 g
rizspuffancs aprítva
1 db
tojás
1 ek
pirospaprika
1 tk
fűszerkömény
1 mk
őrölt bors
1 mk
1 ek
olaj a sütéshez
Az aprókáposztás alaphoz
150 g
savanyú káposzta
50 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
50 g
húsos szalonna
50 g
füstölt kolbász
50 g
száraz kolbász
1 tk
pirospaprika
só, bors
100 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
A sült káposztalevélhez
8 levél
kínai kel
olívaolaj
só, bors
 Először elkészítjük az aprókáposztás alapot: apróra vágjuk a füstölt szalonnát, lepirítjuk, a pörcöket kiszedjük, és a zsíron elkezdjük pirítani az felkockázott vöröshagyma és az átnyomott fokhagyma keverékét. Összevágjuk a húsos szalonnát és felkarikázzuk a kolbászokat, azokat is lepirítjuk. Majd rádobjuk a vágott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és visszarakjuk a kisütött szalonnát is.  További 5-8 percig közepes lángon főzzük.
image does not exist
A szószhoz belenyomjuk a fokhagymát a tejfölbe és a sóval alaposan összekeverjük. A kínai kel leveleit összeforgatjuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10 perc alatt megsütjük.[caption id="" align="alignnone" width="1080"]
A töltött káposzta burger tálalása[/caption]A húspogácsa összetevőit egy késes aprítóba tesszük és homogén masszává aprítjuk, majd húspogácsákat gyártunk belőle. Ezután pedig egy forró serpenyőbe az olajon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. Majd a kisülő zsíron megpirítjuk a félbevágott zsömléket is.A pirult zsömle alját megkenjük a tejfölös szósszal. Erre kerül 2 sült kínai kel levél, majd a húspogácsa és néhány kanál az apró káposztás alapból. A pirult zsömle tetejét is megkenjük a szósszal és készen is vagyunk! Ha tetszett a burger receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Töltött káposzta burger - megcsináltuk! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept