Az édesburgonyát megszurkáljuk egy villával, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul teljesen (kb. 40-60 perc, mérettől függően). Amikor kész, meghámozzuk, és a belsejét egy robotgépben pépesítjük. Hagyjuk kihűlni, és amikor már hideg vagy minimum szoba-hőmérsékletű, az így kapott, kb. 150 g-nyi krémet összegyúrjuk a liszttel és 1 felvert tojás felével. Ujjnyi vastag hengert formálunk belőle, majd egy habkártyával vagy késsel 2 cm-es darabokat vágunk belőle, és az ujjunkkal benyomjuk a közepét, így úgy fog kinézni, mint egy kispárna, amire ráhajtottuk a fejünket. (Alapvetően úgy formázzuk, ahogy szeretnénk.)
A mártáshoz felverjük a tojást, hozzátesszük a tejszínt és a reszelt parmezánt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A felcsíkozott bacont az olívaolajon közepes hőmérsékleten lepirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és félrehúzzuk.
A gnocchit a borsóval együtt bő, forró, sós vízben 3-4 perc alatt megfőzzük (amíg fel nem jöttek a víz tetejére), majd leszűrjük.

A pirított baconre öntjük a tojásos mixünket, a borsós gnocchit, és alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik, de ne tovább, különben rántotta lesz a végeredmény. Tálalásnál parmezánforgácsokkal megszórjuk, és pár evőkanál olívaolajat csorgatunk rá.