Tészták

Ultimatefüstös,egylábasostészta

Ultimate füstös, egylábasos tészta

Hozzávalók
2 ek
vaj
4 - 5 ek
olívaolaj
2 fej
hagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
150 g
füstölt kolbász
150 g
füstölt bacon
150 g
füstölt tarja
2 tk
füstölt paprika
1 tk
oregánó
2 db
chipotle in adobo paprika
(30 g-os konzerv)
200 ml
vörösbor
400 ml
passata
700 ml
csirkealaplé
300 g
penne
100 g
füstölt sajt
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

Az egylábasos tészta elkészítéséhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát elkezdjük pirítani az olívaolajon, majd 3-4 perc után hozzádobjuk a felkarikázott kolbászt, a felcsíkozott bacont és a tarját. Addig pirítjuk, amíg a kolbász kiengedi a zsírját, és az összes hús kapott egy kis színt. Félrehúzzuk, rátesszük a füstölt paprikát és az oregánót. Megy rá a finomra, pépesre aprított chipotle, majd elkeverjük, ráöntjük a vörösbort, és a negyedére forraljuk.

Hozzáadjuk a passatát, a csirkealaplevet és a tésztát. Felforraljuk, és kis lángon addig főzzük, amíg a tészta megfőtt, és felszívta majdnem az összes folyadékot. Ekkor félrehúzzuk, hozzákeverjük a füstölt sajtot, az aprított petrezselymet és a vajat, és kész is.

Ultimate füstös, egylábasos tészta
Ultimate füstös, egylábasos tészta

www.streetkitchen.hu

Az egyik kedvenc ízesítőm a FÜST. Szinte mindent imádok, ami füstölt, füstös vagy köze van hozzá, akkor miért ne csinálnék egy olyan ételt, ami a füstről szól? Így pattant ki belőlem ez az egylábasos recept.

Hozzávalók

3 - 4 főre
2 ek
vaj
4 - 5 ek
olívaolaj
2 fej
hagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
150 g
füstölt kolbász
150 g
füstölt bacon
150 g
füstölt tarja
2 tk
füstölt paprika
1 tk
oregánó
2 db
chipotle in adobo paprika
(30 g-os konzerv)
200 ml
vörösbor
400 ml
passata
700 ml
csirkealaplé
300 g
penne
100 g
füstölt sajt
1 csokor
petrezselyem

Az egylábasos tészta elkészítéséhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát elkezdjük pirítani az olívaolajon, majd 3-4 perc után hozzádobjuk a felkarikázott kolbászt, a felcsíkozott bacont és a tarját. Addig pirítjuk, amíg a kolbász kiengedi a zsírját, és az összes hús kapott egy kis színt. Félrehúzzuk, rátesszük a füstölt paprikát és az oregánót. Megy rá a finomra, pépesre aprított chipotle, majd elkeverjük, ráöntjük a vörösbort, és a negyedére forraljuk.

Hozzáadjuk a passatát, a csirkealaplevet és a tésztát. Felforraljuk, és kis lángon addig főzzük, amíg a tészta megfőtt, és felszívta majdnem az összes folyadékot. Ekkor félrehúzzuk, hozzákeverjük a füstölt sajtot, az aprított petrezselymet és a vajat, és kész is.

Ultimate füstös, egylábasos tészta
Ultimate füstös, egylábasos tészta

Ha tetszett az Ultimate füstös, egylábasos tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept