Brutális kaják

Magyaroslasagne

Magyaros lasagne

Hozzávalók
A raguhoz
2 fej
lila hagyma
100 g
bacon
100 g
kápia paprika
200 g
kolbász
100 g
sárgarépa
1 tk
zsír
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
kakukkfű
só, bors
400 g
passzírozott paradicsom
A fehér szószhoz
30 g
vaj
30 g
liszt
250 ml
tej
300 g
tejföl
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
Az összeállításhoz
12 lap
lasagnetészta
150 g
sajt
120 g
füstölt sajt
1 db
hegyes erős paprika

Elkészítés

A magyaros lasagne lelke a ragu. Ehhez a hagymát, a bacont, a paprikát és a kolbászt apróra kockázzuk, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, lepirítjuk rajta a bacont, majd rárakjuk a lila hagymát, és megdinszteljük. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kolbászt, a paprikát és a répát, és megpirítjuk. A végén rárakjuk a fokhagymát is, és fűszerezzük. Ezután felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk, és 10 perig főzzük.

A fehér szószhoz felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadagoljuk a tejet, és pár percig folyamatosan kevergetve főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, majd összekeverjük a tejes szósszal.

A tésztát lobogó vízbe tesszük, és 3 percig főzzük, majd kivesszük.

Egy kerámiatálat kiolajozunk, és az alját kibéleljük a tészta harmadával. Erre kanalazzuk a ragu felét, majd a fehér szósz felét, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. Ezután jön a következő adag tészta, majd a ragu és a szósz, végül az utolsó réteg tészta, és rá a sajt. A tetejére karikázhatunk erős paprikát.

180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg szép barna lesz a sajt.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igazán kiadós, brutális fogás, amitől garantáltan nem maradtok éhesek. Bacon, kolbász és sajt, mi kellhet még? Hát, pár haver, aki segít eltüntetni ezt a hatalmas adag lasagne-t, úgyhogy bátran hívjátok át őket egy frankó vacsira!

Hozzávalók

4 főre
A raguhoz
2 fej
lila hagyma
100 g
bacon
100 g
kápia paprika
200 g
kolbász
100 g
sárgarépa
1 tk
zsír
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
kakukkfű
só, bors
400 g
passzírozott paradicsom
A fehér szószhoz
30 g
vaj
30 g
liszt
250 ml
tej
300 g
tejföl
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
Az összeállításhoz
12 lap
lasagnetészta
150 g
sajt
120 g
füstölt sajt
1 db
hegyes erős paprika

A magyaros lasagne lelke a ragu. Ehhez a hagymát, a bacont, a paprikát és a kolbászt apróra kockázzuk, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, lepirítjuk rajta a bacont, majd rárakjuk a lila hagymát, és megdinszteljük. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kolbászt, a paprikát és a répát, és megpirítjuk. A végén rárakjuk a fokhagymát is, és fűszerezzük. Ezután felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk, és 10 perig főzzük.

A fehér szószhoz felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadagoljuk a tejet, és pár percig folyamatosan kevergetve főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, majd összekeverjük a tejes szósszal.

A tésztát lobogó vízbe tesszük, és 3 percig főzzük, majd kivesszük.

Egy kerámiatálat kiolajozunk, és az alját kibéleljük a tészta harmadával. Erre kanalazzuk a ragu felét, majd a fehér szósz felét, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. Ezután jön a következő adag tészta, majd a ragu és a szósz, végül az utolsó réteg tészta, és rá a sajt. A tetejére karikázhatunk erős paprikát.

180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg szép barna lesz a sajt.

Ha tetszett a Magyaros lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept