Tészták

Padlizsánoshúsgombócokparadicsomszószban

Padlizsános húsgombócok paradicsomszószban

Hozzávalók
A gombócokhoz
2 db
nagyobb padlizsán
3 ek
olívaolaj
1 fej
kisebb vöröshagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
500 g
darált sertés- vagy marhahús
2 db
tojás
1 púpozott tk
fűszerpaprika
1 csapott ek
1 púpozott mk
bors
4 - 6 ek
zsemlemorzsa
A  paradicsomszószhoz
3 ek
olívaolaj
1 fej
nagyobb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 üveg
passzírozott paradicsom (passata 700 g)
1 púpozott mk
1 púpozott mk
kakukkfű
1 csapott ek
1 csapott ek
cukor
1 csokor
friss bazsalikom

Elkészítés
A padlizsánokat egészben 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. 3 ek. olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és hozzákeverjük a sült padlizsán héjából kikapart húsát, amit egy burgonyatörővel jól pépesítünk és lassú tűzön addig sütjük amíg a folyadéktartalma el nem párolog, majd félrerakjuk. Amikor kihűlt a padlizsán, hozzáadjuk a darálthúst, a tojást és a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Keverjük össze és tegyük hűtőbe.[caption id="attachment_12153348" align="aligncenter" width="614"]paradicsomos húsgombóc Fotó: Puskás Nóri[/caption]A paradicsomszószhoz  olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, fűszerezzük a szárított fűszerekkel, sóval, belevágjuk a bazslikom szárát és hozzáadjuk a cukrot. A szószt felforraljuk, pár percig hagyjuk magasabb lángon, majd ha összeforrt hozzáadjuk a vágott bazsalikomleveleket.A darálthúsos masszából diónyi méretű gombócokat formázunk és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük őket. A megsült húsgombócokat  óvatosan összekeverjük a paradicsomszósszal. Spagettin vagy penne tésztán tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Biztos, hogy tudjátok rólunk, hogy élünk-halunk az olasz konyháért (is). Így nem akartunk titeket egy igazi autentikus, paradicsomos húsgombóc nélkül hagyni. Annyi csavart azért beletettünk, hogy megbolondítottuk egy kevés padlizsánnal. 

Hozzávalók

6 személyre
A gombócokhoz
2 db
nagyobb padlizsán
3 ek
olívaolaj
1 fej
kisebb vöröshagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
500 g
darált sertés- vagy marhahús
2 db
tojás
1 púpozott tk
fűszerpaprika
1 csapott ek
1 púpozott mk
bors
4 - 6 ek
zsemlemorzsa
A  paradicsomszószhoz
3 ek
olívaolaj
1 fej
nagyobb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 üveg
passzírozott paradicsom (passata 700 g)
1 púpozott mk
1 púpozott mk
kakukkfű
1 csapott ek
1 csapott ek
cukor
1 csokor
friss bazsalikom
A padlizsánokat egészben 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. 3 ek. olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és hozzákeverjük a sült padlizsán héjából kikapart húsát, amit egy burgonyatörővel jól pépesítünk és lassú tűzön addig sütjük amíg a folyadéktartalma el nem párolog, majd félrerakjuk. Amikor kihűlt a padlizsán, hozzáadjuk a darálthúst, a tojást és a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Keverjük össze és tegyük hűtőbe.[caption id="attachment_12153348" align="aligncenter" width="614"]paradicsomos húsgombóc Fotó: Puskás Nóri[/caption]A paradicsomszószhoz  olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, fűszerezzük a szárított fűszerekkel, sóval, belevágjuk a bazslikom szárát és hozzáadjuk a cukrot. A szószt felforraljuk, pár percig hagyjuk magasabb lángon, majd ha összeforrt hozzáadjuk a vágott bazsalikomleveleket.A darálthúsos masszából diónyi méretű gombócokat formázunk és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük őket. A megsült húsgombócokat  óvatosan összekeverjük a paradicsomszósszal. Spagettin vagy penne tésztán tálaljuk.

Ha tetszett a Padlizsános húsgombócok paradicsomszószban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept