A raguhoz az olívaolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, zellerszárat és a répát. Rádobjuk a kétféle darált húst. Ha elkezdett kifehéredni, sózzuk, borsozzuk, és rárakjuk a sűrített paradicsomot. 2-3 perc pirítás után felöntjük a borral, és ha elpárolgott, a tejet is beleöntjük. Belenyomjuk a fokhagymákat és alaposan elkavarjuk. Felöntjük a passatával és a vízzel. Felforraljuk, rádobjuk a fűszereket és alacsony lángon 35-40 percig rotyogtatjuk. Kb. az utolsó 10 percben, a gombát felszeleteljük és nagyon felhevített, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a raguba rakjuk. Ha letelt az idő elzárjuk és belereszeljük a parmezánt is.

A ricottás krémhez az olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot és belereszeljük a fokhagymát. Picit hagyjuk kihűlni. Egy tálban a ricottát fellazítjuk a tejjel, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót, majd a parmezánt. A megfonnyasztott spenótot kicsit felaprítjuk és azt is belekeverjük.

Az összeállításnál a tepsi aljára rakunk egy merőkanállal a húsos raguból és erre rakunk egy réteg száraz tésztát. Erre jön 2-3 merőkanálnyi húsos ragu, majd megint egy réteg tészta. A tésztára rákenjük a krém felét és befedjük egy újabb réteg tésztával. Szintén 2-3 merőkanálnyi ragu következik, majd erre megint egy réteg tészta. Rákenjük a maradék ricottát, amit újra befedünk egy réteg tésztával. A maradék húsos ragut tesszük a lasagne tetejére, amire rátépkedjük a mozzarellát. 170 fokos sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, jó, ha 10 percet hagyjuk állni, így könnyen szeletelhető lesz.




