Tészták

Toszkánlasagne

Toszkán lasagne

Hozzávalók
A raguhoz
5 ek
olívaolaj
1 szál
sárgarépa
1 szál
zellerszár
1 fej
vöröshagyma
400 g
darált sertéshús
400 g
darált marhahús
1 ek
sűrített paradicsom
250 ml
vörösbor
70 ml
tej
4 gerezd
fokhagyma
500 ml
passata (passzírozott paradicsom)
500 ml
víz
1 tk
őrölt kakukkfű
1 tk
őrölt oregánó
0.5 db
szerecsendió
400 g
csiperkegomba
30 g
parmezán
A ricottás réteghez
2 ek
olívaolaj
250 g
friss bébispenót
2 gerezd
fokhagyma
500 g
ricotta
50 ml
tej
0.25 db
szerecsendió
só, bors
20 g
parmezán
Az összeállításhoz
1 doboz
lasagne tészta
200 g
mozzarella

Elkészítés
A raguhoz az olívaolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, zellerszárat és a répát. Rádobjuk a kétféle darált húst. Ha elkezdett kifehéredni, sózzuk, borsozzuk, és rárakjuk a sűrített paradicsomot. 2-3 perc pirítás után felöntjük a borral, és ha elpárolgott, a tejet is beleöntjük. Belenyomjuk a fokhagymákat és alaposan elkavarjuk. Felöntjük a passatával és a vízzel. Felforraljuk, rádobjuk a fűszereket és alacsony lángon 35-40 percig rotyogtatjuk. Kb. az utolsó 10 percben, a gombát felszeleteljük és nagyon felhevített, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a raguba rakjuk. Ha letelt az idő elzárjuk és belereszeljük a parmezánt is.
A ricottás krémhez az olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot és belereszeljük a fokhagymát. Picit hagyjuk kihűlni. Egy tálban a ricottát fellazítjuk a tejjel, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót, majd  a parmezánt. A megfonnyasztott spenótot kicsit felaprítjuk és azt is belekeverjük.
Toszkán lasagne
Az összeállításnál a tepsi aljára rakunk egy merőkanállal a húsos raguból és erre rakunk egy réteg száraz tésztát. Erre jön 2-3 merőkanálnyi húsos ragu, majd megint egy réteg tészta. A tésztára rákenjük a krém felét és befedjük egy újabb réteg tésztával. Szintén 2-3 merőkanálnyi ragu következik, majd erre megint egy réteg tészta. Rákenjük a maradék ricottát, amit újra befedünk egy réteg tésztával. A maradék húsos ragut tesszük a lasagne tetejére, amire rátépkedjük a mozzarellát. 170 fokos sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, jó, ha 10 percet hagyjuk állni, így könnyen szeletelhető lesz.Ha tetszett a toszkán lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A toszkán lasagne, tulajdonképpen egy gombával turbózott, húsos bolognai ragus tészta, amiben a besamel helyett spenótos ricottakrém van. Talán egészségesebbnek mondható a hagyományos verziónál, de garantáltan ez is legalább annyira cuccos.

Hozzávalók

1 kb. 25x30 cm nagyságú tepsihez
A raguhoz
5 ek
olívaolaj
1 szál
sárgarépa
1 szál
zellerszár
1 fej
vöröshagyma
400 g
darált sertéshús
400 g
darált marhahús
1 ek
sűrített paradicsom
250 ml
vörösbor
70 ml
tej
4 gerezd
fokhagyma
500 ml
passata (passzírozott paradicsom)
500 ml
víz
1 tk
őrölt kakukkfű
1 tk
őrölt oregánó
0.5 db
szerecsendió
400 g
csiperkegomba
30 g
parmezán
A ricottás réteghez
2 ek
olívaolaj
250 g
friss bébispenót
2 gerezd
fokhagyma
500 g
ricotta
50 ml
tej
0.25 db
szerecsendió
só, bors
20 g
parmezán
Az összeállításhoz
1 doboz
lasagne tészta
200 g
mozzarella
A raguhoz az olívaolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, zellerszárat és a répát. Rádobjuk a kétféle darált húst. Ha elkezdett kifehéredni, sózzuk, borsozzuk, és rárakjuk a sűrített paradicsomot. 2-3 perc pirítás után felöntjük a borral, és ha elpárolgott, a tejet is beleöntjük. Belenyomjuk a fokhagymákat és alaposan elkavarjuk. Felöntjük a passatával és a vízzel. Felforraljuk, rádobjuk a fűszereket és alacsony lángon 35-40 percig rotyogtatjuk. Kb. az utolsó 10 percben, a gombát felszeleteljük és nagyon felhevített, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a raguba rakjuk. Ha letelt az idő elzárjuk és belereszeljük a parmezánt is.
A ricottás krémhez az olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot és belereszeljük a fokhagymát. Picit hagyjuk kihűlni. Egy tálban a ricottát fellazítjuk a tejjel, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót, majd  a parmezánt. A megfonnyasztott spenótot kicsit felaprítjuk és azt is belekeverjük.
Toszkán lasagne
Az összeállításnál a tepsi aljára rakunk egy merőkanállal a húsos raguból és erre rakunk egy réteg száraz tésztát. Erre jön 2-3 merőkanálnyi húsos ragu, majd megint egy réteg tészta. A tésztára rákenjük a krém felét és befedjük egy újabb réteg tésztával. Szintén 2-3 merőkanálnyi ragu következik, majd erre megint egy réteg tészta. Rákenjük a maradék ricottát, amit újra befedünk egy réteg tésztával. A maradék húsos ragut tesszük a lasagne tetejére, amire rátépkedjük a mozzarellát. 170 fokos sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, jó, ha 10 percet hagyjuk állni, így könnyen szeletelhető lesz.Ha tetszett a toszkán lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a toszkán lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése