A nudli tésztájához a vajat folyósra olvasztjuk, majd ha kézmelegre hűlt, belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és a citrusok reszelt héját. A túrót villával kicsit összetörjük, majd összedolgozzuk a tojásos masszával, végül a lisztet is a keverékre szitáljuk, majd alaposan elkeverjük, összedolgozzuk, és lefedve hűtőbe tesszük pihenni.
A tejfölhabhoz a zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. A tejfölt összekeverjük egy kis lábasban a cukorral és pár csepp citromlével, és 50 ml-t belelocsolunk a tejszínből is. Ezt a keveréket lassan felforraljuk, és hozzátesszük a kinyomkodott, visszahidratált zselatint is, majd még 1-2 percig kevergetve forraljuk. Ezt a keveréket hűtőbe tesszük, amíg a maradék habtejszínt kemény habbá verjük.
A tejfölös masszát először a habtejszín negyedével összeforgatjuk, majd a maradékot is óvatosan hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze nagyon a habot. Az így kapott hígnak tűnő tejfölhabot hűtőbe tesszük.
A zsemlemorzsát egy serpenyőben az olajjal aranybarnára pirítjuk, majd hozzákeverjük az átszitált porcukrot és fahéjat is.
A pihentetett nudlitésztát elővesszük, kicsit összedolgozzuk, majd kb. tenyérnyi darabokat csípünk le belőle. Ezeket a darabokat enyhén lisztezett deszkán vagy pulton rudakká sodorjuk, majd tetszőleges hosszúságúra vágjuk őket.
Egy nagyobb lábasban 2-3 liter vizet forralunk, a megformázott nudlikat pedig készre főzzük benne. Egyszerre maximum 6-8 darabot a teszünk a vízbe, nehogy összetapadjanak és biztosan megfőjenek.
A nudlikat egy szűrőkanállal a kész morzsába szedjük, amiben alaposan átforgatjuk. Miután az összes nudlit kifőztük és morzsába forgattuk, elővesszük a hűtőből a bekötött tejfölhabot. Ezzel és ízlés szerint egy kis porcukorszórással tálaljuk.
