Tészták

Túrónudlitejfölhabbal

Túrónudli tejfölhabbal

Hozzávalók
A nudlihoz
1 db
tojás
2 csomag
vaníliás cukor
1
kis csipet só
1 db
citrom héja
1 db
narancs héja
250 g
túró
100 g
liszt
A tejfölhabhoz
3 db
lapzselatin
175 g
tejföl
(egy kis pohárnyi)
3 ek
cukor
1 - 2 csepp
citromlé
A morzsához
150 g
zsemlemorzsa
2 ek
olaj
2 ek
porcukor
1 mk
őrölt fahéj
350 ml
habtejszín
75 g
vaj

Elkészítés

A nudli tésztájához a vajat folyósra olvasztjuk, majd ha kézmelegre hűlt, belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és a citrusok reszelt héját. A túrót villával kicsit összetörjük, majd összedolgozzuk a tojásos masszával, végül a lisztet is a keverékre szitáljuk, majd alaposan elkeverjük, összedolgozzuk, és lefedve hűtőbe tesszük pihenni.

A tejfölhabhoz a zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. A tejfölt összekeverjük egy kis lábasban a cukorral és pár csepp citromlével, és 50 ml-t belelocsolunk a tejszínből is. Ezt a keveréket lassan felforraljuk, és hozzátesszük a kinyomkodott, visszahidratált zselatint is, majd még 1-2 percig kevergetve forraljuk. Ezt a keveréket hűtőbe tesszük, amíg a maradék habtejszínt kemény habbá verjük. 

A tejfölös masszát először a habtejszín negyedével összeforgatjuk, majd a maradékot is óvatosan hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze nagyon a habot. Az így kapott hígnak tűnő tejfölhabot hűtőbe tesszük.

A zsemlemorzsát egy serpenyőben az olajjal aranybarnára pirítjuk, majd hozzákeverjük az átszitált porcukrot és fahéjat is.

A pihentetett nudlitésztát elővesszük, kicsit összedolgozzuk, majd kb. tenyérnyi darabokat csípünk le belőle. Ezeket a darabokat enyhén lisztezett deszkán vagy pulton rudakká sodorjuk, majd tetszőleges hosszúságúra vágjuk őket.

Egy nagyobb lábasban 2-3 liter vizet forralunk, a megformázott nudlikat pedig készre főzzük benne. Egyszerre maximum 6-8 darabot a teszünk a vízbe, nehogy összetapadjanak és biztosan megfőjenek.

A nudlikat egy szűrőkanállal a kész morzsába szedjük, amiben alaposan átforgatjuk. Miután az összes nudlit kifőztük és morzsába forgattuk, elővesszük a hűtőből a bekötött tejfölhabot. Ezzel és ízlés szerint egy kis porcukorszórással tálaljuk.

Túrónudli tejfölhabbal

www.streetkitchen.hu

Ha imádjátok a nudlit, de a krumplifőzés és -pucolás lépéseket szívetek szerint elhagynátok, ez lesz a ti változatotok! A tésztát egyszerű begyúrni, és amíg a hűtőben pihen, a tejfölhab is pont elkészül.

Hozzávalók

4 főre
A nudlihoz
1 db
tojás
2 csomag
vaníliás cukor
1
kis csipet só
1 db
citrom héja
1 db
narancs héja
250 g
túró
100 g
liszt
A tejfölhabhoz
3 db
lapzselatin
175 g
tejföl
(egy kis pohárnyi)
3 ek
cukor
1 - 2 csepp
citromlé
A morzsához
150 g
zsemlemorzsa
2 ek
olaj
2 ek
porcukor
1 mk
őrölt fahéj
350 ml
habtejszín
75 g
vaj

A nudli tésztájához a vajat folyósra olvasztjuk, majd ha kézmelegre hűlt, belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és a citrusok reszelt héját. A túrót villával kicsit összetörjük, majd összedolgozzuk a tojásos masszával, végül a lisztet is a keverékre szitáljuk, majd alaposan elkeverjük, összedolgozzuk, és lefedve hűtőbe tesszük pihenni.

A tejfölhabhoz a zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. A tejfölt összekeverjük egy kis lábasban a cukorral és pár csepp citromlével, és 50 ml-t belelocsolunk a tejszínből is. Ezt a keveréket lassan felforraljuk, és hozzátesszük a kinyomkodott, visszahidratált zselatint is, majd még 1-2 percig kevergetve forraljuk. Ezt a keveréket hűtőbe tesszük, amíg a maradék habtejszínt kemény habbá verjük. 

A tejfölös masszát először a habtejszín negyedével összeforgatjuk, majd a maradékot is óvatosan hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze nagyon a habot. Az így kapott hígnak tűnő tejfölhabot hűtőbe tesszük.

A zsemlemorzsát egy serpenyőben az olajjal aranybarnára pirítjuk, majd hozzákeverjük az átszitált porcukrot és fahéjat is.

A pihentetett nudlitésztát elővesszük, kicsit összedolgozzuk, majd kb. tenyérnyi darabokat csípünk le belőle. Ezeket a darabokat enyhén lisztezett deszkán vagy pulton rudakká sodorjuk, majd tetszőleges hosszúságúra vágjuk őket.

Egy nagyobb lábasban 2-3 liter vizet forralunk, a megformázott nudlikat pedig készre főzzük benne. Egyszerre maximum 6-8 darabot a teszünk a vízbe, nehogy összetapadjanak és biztosan megfőjenek.

A nudlikat egy szűrőkanállal a kész morzsába szedjük, amiben alaposan átforgatjuk. Miután az összes nudlit kifőztük és morzsába forgattuk, elővesszük a hűtőből a bekötött tejfölhabot. Ezzel és ízlés szerint egy kis porcukorszórással tálaljuk.

Túrónudli tejfölhabbal

Ha tetszett a Túrónudli tejfölhabbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept