Vegetáriánus ételek

Ázsiainyáritekercsőszizöldségekkel

Ázsiai nyári tekercs őszi zöldségekkel

Hozzávalók
1 szál
sárgarépa
0.5 db
piros kaliforniai paprika
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
0.25 fej
lila káposzta
0.25 db
jégcsapretek
8 db
rizslap
5 - 6 szál
koriander
A mogyorós mártogatóshoz
100 g
pálmaolajmentes mogyoróvaj
1 csipet
fokhagymapor
1 db
lime leve
2 - 3 ek
szójaszósz
2 ek
juharszirup
100 - 150 ml
víz
A szójaszószos mártogatóshoz
60 ml
szójaszósz
60 ml
rizsecet
1 ek
chiliszósz
1 gerezd
fokhagyma passzírozva
A tálaláshoz
fekete szezámmag

Elkészítés

A két mártogatós összetevőit külön tálakban összekeverjük. A mogyorósat kis kézi habverővel, a vizet kisebb adagokban hozzáadva néhány perc alatt homogén, selymes szósszá keverjük. 

A zöldségeket alapos mosás és tisztítás után 10-12 cm hosszú, egyformán vékony csíkokra vágjuk. A rizslapokat rövid ideig vízbe mártjuk, majd egy deszkára terítjük. A felénk eső alsó ⅓-ba teszünk néhány korianderlevelet, és minden zöldségből 6-8 csíkot. Ráhajtjuk a zöldségekre a lap alsó részét, majd az oldalait is behajtjuk, és szorosan, de finoman feltekerjük. 

Ezzel a technikával készítjük el a tekercseket, amiket fekete szezámmaggal és a kétféle mártogatóssal tálalunk.

www.streetkitchen.hu

Egy nagyon könnyű és sokoldalú recept alapváltozata következik, amit bátran egészítsetek ki, alakítsatok át azokkal az alapanyagokkal, amiket otthon találtok. Tehettek bele gombát, főtt rizst, rizstésztát, maradék sült húst. Előételnek, snacknek vagy főfogásnak is szuper.

Hozzávalók

2 főre
1 szál
sárgarépa
0.5 db
piros kaliforniai paprika
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
0.25 fej
lila káposzta
0.25 db
jégcsapretek
8 db
rizslap
5 - 6 szál
koriander
A mogyorós mártogatóshoz
100 g
pálmaolajmentes mogyoróvaj
1 csipet
fokhagymapor
1 db
lime leve
2 - 3 ek
szójaszósz
2 ek
juharszirup
100 - 150 ml
víz
A szójaszószos mártogatóshoz
60 ml
szójaszósz
60 ml
rizsecet
1 ek
chiliszósz
1 gerezd
fokhagyma passzírozva
A tálaláshoz
fekete szezámmag

A két mártogatós összetevőit külön tálakban összekeverjük. A mogyorósat kis kézi habverővel, a vizet kisebb adagokban hozzáadva néhány perc alatt homogén, selymes szósszá keverjük. 

A zöldségeket alapos mosás és tisztítás után 10-12 cm hosszú, egyformán vékony csíkokra vágjuk. A rizslapokat rövid ideig vízbe mártjuk, majd egy deszkára terítjük. A felénk eső alsó ⅓-ba teszünk néhány korianderlevelet, és minden zöldségből 6-8 csíkot. Ráhajtjuk a zöldségekre a lap alsó részét, majd az oldalait is behajtjuk, és szorosan, de finoman feltekerjük. 

Ezzel a technikával készítjük el a tekercseket, amiket fekete szezámmaggal és a kétféle mártogatóssal tálalunk.

Ha tetszett az Ázsiai nyári tekercs őszi zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept