Vegetáriánus ételek

Caponata,azolaszoklecsója

Caponata, az olaszok lecsója

Hozzávalók
8 - 10 ek
olívaolaj
2 db
padlizsán
1 fej
vöröshagyma
1 szál
zellerszár
1 konzerv
koktélparadicsom (vagy sima)
1 marék
színes koktélparadicsom
4 ek
aranymazsola
4 ek
durvára vágott olívabogyó
4 ek
kapribogyó
4 ek
fenyőmag
2 ek
cukor
50 ml
fehérborecet
1 nagy csokor
friss bazsalikom
só, bors

Elkészítés
Egy serpenyőben vagy wokban kb. 4-5 evőkanál olívaolajat forrósítunk és lepirítjuk a falatnyi kockákra vágott padlizsán felét, kb. 10 perc alatt, nagy lángon, majd félretesszük egy tálba. Ismét öntünk 4-5 evőkanál olívaolajat a serpenyőbe és megismételjük az előző műveletet a padlizsán másik felével is. A hagymát felvágjuk vastagabb csíkokra, a zellert közepesen vastag karikákra és kb. 3 evőkanál olívaolajon puhára pároljuk őket, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lepirított padlizsánt, a konzerv paradicsomot, a koktélparadicsomokat, a mazsolát, a durvára vágott olívabogyót, a kapribogyót, a cukrot és a fehérborecetet. Az egészet alaposan összekeverjük, majd frissen vágott bazsalikommal és pirított fenyőmaggal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Az, hogy a rendelkezésre álló nyári zöldségeket összerottyantsuk és lazán befűszerezve elfogyasszuk egy kis friss kenyérrel, nem csak nekünk, magyaroknak jutott eszünkbe, hanem többek között az olaszoknak is. Íme a caponata, ami nevezhető egy szicíliai lecsónak is. Próbára fel!

Hozzávalók

4 főre
8 - 10 ek
olívaolaj
2 db
padlizsán
1 fej
vöröshagyma
1 szál
zellerszár
1 konzerv
koktélparadicsom (vagy sima)
1 marék
színes koktélparadicsom
4 ek
aranymazsola
4 ek
durvára vágott olívabogyó
4 ek
kapribogyó
4 ek
fenyőmag
2 ek
cukor
50 ml
fehérborecet
1 nagy csokor
friss bazsalikom
só, bors
Egy serpenyőben vagy wokban kb. 4-5 evőkanál olívaolajat forrósítunk és lepirítjuk a falatnyi kockákra vágott padlizsán felét, kb. 10 perc alatt, nagy lángon, majd félretesszük egy tálba. Ismét öntünk 4-5 evőkanál olívaolajat a serpenyőbe és megismételjük az előző műveletet a padlizsán másik felével is. A hagymát felvágjuk vastagabb csíkokra, a zellert közepesen vastag karikákra és kb. 3 evőkanál olívaolajon puhára pároljuk őket, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lepirított padlizsánt, a konzerv paradicsomot, a koktélparadicsomokat, a mazsolát, a durvára vágott olívabogyót, a kapribogyót, a cukrot és a fehérborecetet. Az egészet alaposan összekeverjük, majd frissen vágott bazsalikommal és pirított fenyőmaggal tálaljuk.

Ha tetszett a Caponata, az olaszok lecsója receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept