A paradicsomokon ejtünk egy kis bevágást egy éles késsel, egy tálba tesszük és leöntjük őket forró vízzel, majd pár perc múlva kiszedjük és eltávolítjuk a héjukat. A paradicsomok csumáját és a belső részét eltávolítjuk. Az egyik paradicsomot felkockázzuk és félretesszük egy tálban, a másikat pedig egy gerezd fokhagyma és egy cikk hagyma társaságában aprítógépbe dobjuk. Az egészet durvára aprítjuk, ügyelve rá, hogy maradjanak benne egész hagyma és paradicsom darabok.
A házi guacamoléhoz két puha avokádót felvágunk, magjukat eltávolítjuk és a belsejüket az aprítógépbe kaparjuk. Bár nem az alaprecept része, de aki hozzánk hasonlóan nagyon szereti a csípős dolgokat, az itt most tegyen bele egy kevés habanerot, jalapenot, vagy más nagyon erős paprikát.
A tökéletes mexikói ízhatás érdekében megy még bele a friss koriander és egy fél lime leve. Sózzuk és óvatosan lepürésítjük, ismét ügyelve, hogy ne legyen túl homogén állaga, maradjanak benne darabkák. Ha ez megvan, a korábban félretett, felkockázott paradicsomokat is hozzáadjuk. Szépen elkeverjük az egészet és már lehet is tálalni!
Ígykészülalegjobbháziguacamole!
Ha van valami, amit nem érdemes bolti verzióban megvásárolni, akkor az a guacamole. Egy iszonyú finom és nagyon egészséges cuccról van szó, ami lehet egy klassz reggeli, vagy nachos mellé mártogatós egy buliban, de tölthetitek tortillába egy jó fajitashoz is, szóval a felhasználási terület igen széleskörű. Nézzétek a videót és a receptet!
A guacamole az a fajta kence, amit ha egyszer tényleg jól csinálsz meg, utána nincs visszaút a bolti verziókhoz. A friss avokádó, a lime és a koriander olyan hármast alkotnak, ami pár perc alatt teljesen áthozza a nappalidba a mexikói hangulatot. Ráadásul annyira gyors, hogy gyakorlatilag hamarabb kész, mint amennyi idő alatt a chipses zacskót kibontod.
Hozzávalók
Elkészítés
A paradicsomokon ejtünk egy kis bevágást egy éles késsel, egy tálba tesszük és leöntjük őket forró vízzel, majd pár perc múlva kiszedjük és eltávolítjuk a héjukat. A paradicsomok csumáját és a belső részét eltávolítjuk. Az egyik paradicsomot felkockázzuk és félretesszük egy tálban, a másikat pedig egy gerezd fokhagyma és egy cikk hagyma társaságában aprítógépbe dobjuk. Az egészet durvára aprítjuk, ügyelve rá, hogy maradjanak benne egész hagyma és paradicsom darabok.
A házi guacamoléhoz két puha avokádót felvágunk, magjukat eltávolítjuk és a belsejüket az aprítógépbe kaparjuk. Bár nem az alaprecept része, de aki hozzánk hasonlóan nagyon szereti a csípős dolgokat, az itt most tegyen bele egy kevés habanerot, jalapenot, vagy más nagyon erős paprikát.
A tökéletes mexikói ízhatás érdekében megy még bele a friss koriander és egy fél lime leve. Sózzuk és óvatosan lepürésítjük, ismét ügyelve, hogy ne legyen túl homogén állaga, maradjanak benne darabkák. Ha ez megvan, a korábban félretett, felkockázott paradicsomokat is hozzáadjuk. Szépen elkeverjük az egészet és már lehet is tálalni!
Tálalható tortillachipsszel, sült csirke mellé, tacókba, quesadillához vagy akár pirítósra kenve. A készítéshez egy villa legtöbbször többet ér, mint a turmix — így marad meg az izgalmas, rustikus textúra. Variációként tehetsz bele gránátalmamagot, mangót vagy apróra vágott jalapeñót is.
Csekkold ezeket a házi szószókat is!
Ha tetszett az így készül a legjobb házi guacamole! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



