Vegetáriánus ételek

Krémes,zellerestarhonyarukkolapesztóval

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

Hozzávalók
2 fej
zeller
1 db
piros chilipaprika
(kisebb)
1 fej
hagyma
(nagyobb)
3 gerezd
fokhagyma
1 kg
tarhonya
5 - 6 ek
extra szűz olívaolaj
300 ml
fehérbor
só, bors
kb. 1,5 l zöldségalaplé
150 g
zellerszár
1 csokor
petrezselyem
100 g
parmezán
A rukkolapesztóhoz
3 gerezd
fokhagyma
50 g
pirított fenyőmag
100 g
reszelt parmezán
250 ml
extra szűz olívaolaj
100 g
rukkola
1 csipet
A tálaláshoz
25 g
rukkola

Elkészítés

A pesztóhoz az alapanyagokat robotgépben pürésítjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

A zellert meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, ezután turmixgépben annyi főzővízzel pürésítjük, hogy egy lágy krémet kapjunk, majd egy szitán átpasszírozzuk. 

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

A chilit erét és magját eltávolítjuk, majd apróra vágjuk a paprika húsát. A hagymát és a fokhagymát szintén apróra vágjuk, majd a chilivel és a tarhonya felével elkezdjük pirítani az olívaolajon, míg a tarhonya szép sötétbarna nem lesz, vigyázva arra, hogy a hagyma ne égjen meg. Ekkor hozzáadjuk a tarhonya másik felét, majd felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a tészta be nem itta a folyadékot. Ezután fokozatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet, amíg a tarhonya háromnegyedig meg nem főtt, mint egy rizottó.
Jöhet bele a felszeletelt zellerszár és a zellerkrém, így főzzük készre folyamatos kevergetés mellett. Ha megfőtt a tarhonyánk, levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet és a parmezánt. A pesztóval és rukkolával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Olaszos, rizottószerű kaja, mégis magyaros ízhatással. Vegáknak is tökéletes választás!

Hozzávalók

6 - 8 főre
2 fej
zeller
1 db
piros chilipaprika
(kisebb)
1 fej
hagyma
(nagyobb)
3 gerezd
fokhagyma
1 kg
tarhonya
5 - 6 ek
extra szűz olívaolaj
300 ml
fehérbor
só, bors
kb. 1,5 l zöldségalaplé
150 g
zellerszár
1 csokor
petrezselyem
100 g
parmezán
A rukkolapesztóhoz
3 gerezd
fokhagyma
50 g
pirított fenyőmag
100 g
reszelt parmezán
250 ml
extra szűz olívaolaj
100 g
rukkola
1 csipet
A tálaláshoz
25 g
rukkola

A pesztóhoz az alapanyagokat robotgépben pürésítjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

A zellert meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, ezután turmixgépben annyi főzővízzel pürésítjük, hogy egy lágy krémet kapjunk, majd egy szitán átpasszírozzuk. 

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

A chilit erét és magját eltávolítjuk, majd apróra vágjuk a paprika húsát. A hagymát és a fokhagymát szintén apróra vágjuk, majd a chilivel és a tarhonya felével elkezdjük pirítani az olívaolajon, míg a tarhonya szép sötétbarna nem lesz, vigyázva arra, hogy a hagyma ne égjen meg. Ekkor hozzáadjuk a tarhonya másik felét, majd felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a tészta be nem itta a folyadékot. Ezután fokozatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet, amíg a tarhonya háromnegyedig meg nem főtt, mint egy rizottó.
Jöhet bele a felszeletelt zellerszár és a zellerkrém, így főzzük készre folyamatos kevergetés mellett. Ha megfőtt a tarhonyánk, levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet és a parmezánt. A pesztóval és rukkolával tálaljuk.

Ha tetszett a Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept