Vegetáriánus ételek

Mexikóikaszinótojás

Mexikói kaszinótojás

Hozzávalók
6 db
tojás
1 db
lime
3 db
chilipaprika
300 ml
víz
200 ml
10%-os ecet + 1-2 ek a tojásfőzéshez
1 ek
kristálycukor
1 tk
koriander
1 tk
egész bors
1 tk
fűszerkömény
2 gerezd
fokhagyma
1 db
avokádó
1 ek
tejföl
őrölt bors
1 tk
méz
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
A tálaláshoz
2 tk
füstölt paprika
2 szál
koriander

Elkészítés

A tojásokat enyhén ecetes vízben keményre főzzük, aztán hideg (akár jeges) vízbe pakoljuk őket. Ameddig a tojások hűlnek, összerakjuk a savanyítólevet. Ehhez felkarikázzuk a lime felét, nagyobb darabokra vágjuk a chiliket, és egy gyorsforralóba tesszük a vízzel és az ecettel együtt. Hozzáadjuk  a fekete borsot, a koriandert, a fűszerköményt, a megroppantott fokhagymát, a cukrot és egy kevés sót, és felforraljuk az egészet.

Megpucoljuk a tojásokat, leöntjük a meleg savanyítólével, és egy éjszakát állni hagyjuk benne. Másnap az avokádót egy tálba tesszük, meglocsoljuk fél lime levével, sózzuk, és villával pépesre törjük. Hozzákeverjük a tejfölt, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet és a félbevágott tojások sárgáját. Belekeverjük a krémbe a finomra vágott lila hagymát, aztán visszatöltjük a fehérjékbe. A kaszinótojásokat füstölt paprikával és korianderlevelekkel díszítjük.

mexikoi-kaszinotojas
Mexikói kaszinótojás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítés: 35 perc
  • Hűtési idő: 1 éjszaka

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A kaszinótojás szerintem mindenki fejében a nagyon klasszik hidegtálakról van meg. De pár extra hozzávalóval akár egy nagyon izgalmas partifalat is kerekedhet belőle, mint például ez a mexikói verzió.

Hozzávalók

2 főre
6 db
tojás
1 db
lime
3 db
chilipaprika
300 ml
víz
200 ml
10%-os ecet + 1-2 ek a tojásfőzéshez
1 ek
kristálycukor
1 tk
koriander
1 tk
egész bors
1 tk
fűszerkömény
2 gerezd
fokhagyma
1 db
avokádó
1 ek
tejföl
őrölt bors
1 tk
méz
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
A tálaláshoz
2 tk
füstölt paprika
2 szál
koriander

A tojásokat enyhén ecetes vízben keményre főzzük, aztán hideg (akár jeges) vízbe pakoljuk őket. Ameddig a tojások hűlnek, összerakjuk a savanyítólevet. Ehhez felkarikázzuk a lime felét, nagyobb darabokra vágjuk a chiliket, és egy gyorsforralóba tesszük a vízzel és az ecettel együtt. Hozzáadjuk  a fekete borsot, a koriandert, a fűszerköményt, a megroppantott fokhagymát, a cukrot és egy kevés sót, és felforraljuk az egészet.

Megpucoljuk a tojásokat, leöntjük a meleg savanyítólével, és egy éjszakát állni hagyjuk benne. Másnap az avokádót egy tálba tesszük, meglocsoljuk fél lime levével, sózzuk, és villával pépesre törjük. Hozzákeverjük a tejfölt, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet és a félbevágott tojások sárgáját. Belekeverjük a krémbe a finomra vágott lila hagymát, aztán visszatöltjük a fehérjékbe. A kaszinótojásokat füstölt paprikával és korianderlevelekkel díszítjük.

mexikoi-kaszinotojas
Mexikói kaszinótojás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítés: 35 perc
  • Hűtési idő: 1 éjszaka

Ha tetszett a Mexikói kaszinótojás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept