Vegetáriánus ételek

Panelle,atutielőétel

Panelle, a tuti előétel

Hozzávalók
250 g
csicseriborsóliszt
500 ml
víz
1 ág
friss rozmaring apróra vágva
1 gerezd
fokhagyma lezúzva
2 ek
olívaolaj
só, bors
A mártogatóshoz
250 g
görög joghurt
1 gerezd
fokhagyma lereszelve
5 szem
olajban eltett szárított paradicsom felaprítva plusz egy kevés az olajból
só, bors
1 kis csokor
friss petrezselyem apróra vágva
A sütéshez
bő olaj

Elkészítés

A mártogatós hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük. 

A többi hozzávalót egy lábasban csomómentesre keverjük, és addig főzzük, amíg lágy tészta állagot nem kapunk. Ez kb. 5-6 perc. Kibélelünk egy kenyérsütő formát fóliával, és beleöntjük a megfőtt csicseris keveréket. Lefedjük egy másik fóliával, és addig hűtjük, amíg az egész össze nem áll. Kiszedjük a fóliából, kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, amit elfelezünk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és aranybarnára sütjük benne a felszeletelt darabokat. Ha megsültek, papírtörlőre szedjük, és a mártással tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A panelle egy olasz előétel, ami tulajdonképpen egy kívülről ropogós, belülről krémes, csicseriborsólisztből készült ropogtatnivaló. Brutál finom és a legjobb, hogy gluténmentes! :P

Hozzávalók

1 normál kenyérsütő formához
250 g
csicseriborsóliszt
500 ml
víz
1 ág
friss rozmaring apróra vágva
1 gerezd
fokhagyma lezúzva
2 ek
olívaolaj
só, bors
A mártogatóshoz
250 g
görög joghurt
1 gerezd
fokhagyma lereszelve
5 szem
olajban eltett szárított paradicsom felaprítva plusz egy kevés az olajból
só, bors
1 kis csokor
friss petrezselyem apróra vágva
A sütéshez
bő olaj

A mártogatós hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük. 

A többi hozzávalót egy lábasban csomómentesre keverjük, és addig főzzük, amíg lágy tészta állagot nem kapunk. Ez kb. 5-6 perc. Kibélelünk egy kenyérsütő formát fóliával, és beleöntjük a megfőtt csicseris keveréket. Lefedjük egy másik fóliával, és addig hűtjük, amíg az egész össze nem áll. Kiszedjük a fóliából, kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, amit elfelezünk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és aranybarnára sütjük benne a felszeletelt darabokat. Ha megsültek, papírtörlőre szedjük, és a mártással tálaljuk.

Ha tetszett a panelle, a tuti előétel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése