Vegetáriánus ételek

RatatouilleaL’ecsórajzfilmalapján

Ratatouille a L’ecsó rajzfilm alapján

Hozzávalók
2 db
cukkini
1 db
sárga cukkini
2 db
padlizsán
5 db
paradicsom
50 ml
olívaolaj
4 - 6 gerezd
fokhagyma
2 fej
hagyma
1 db
kápia paprika
1 ek
pirospaprika
400 g
darabolt paradicsom
(konzerves)
2 ág
kakukkfű
1 ág
rozmaring
5 - 6
zsályalevél
1 kis csokor
bazsalikom
só, bors

Elkészítés

A paradicsomokat, a cukkiniket és a padlizsánt vékony, kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk. A leesőket és a zöldségvégeket félretesszük a zöldségkrémhez, a karikákat pedig négyesével sorba rakjuk.

Olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd mehet is bele a felszeletelt vöröshagyma, és sózzuk. Ezután beletesszük a felkockázott paprikát, a paradicsomvégeket, a pirospaprikát, a darabolt paradicsomot és a cukkini- és padlizsánmaradékot kockára vágva. Borsozzuk és megszórjuk az aprított zöldfűszerkeverékkel. Addig pároljuk, míg a padlizsán is megpuhul, majd botmixerrel pürésre zúzzuk, és elterítjük egy mély sütőedényben. 

A sorrendbe rakott szeletelt zöldségeket a ratatouille-krémbe állítjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Ratatouille

www.streetkitchen.hu

Emlékeztek Remy, a patkány ikonikus francia lecsójára, amivel lenyűgözte a szigorú Anton Ego ételkritikust? Megmutatjuk, hogyan készül a L'ecsó című rajzfilm híres ratatouille-ja!

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 - 5 főre
2 db
cukkini
1 db
sárga cukkini
2 db
padlizsán
5 db
paradicsom
50 ml
olívaolaj
4 - 6 gerezd
fokhagyma
2 fej
hagyma
1 db
kápia paprika
1 ek
pirospaprika
400 g
darabolt paradicsom
(konzerves)
2 ág
kakukkfű
1 ág
rozmaring
5 - 6
zsályalevél
1 kis csokor
bazsalikom
só, bors

A paradicsomokat, a cukkiniket és a padlizsánt vékony, kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk. A leesőket és a zöldségvégeket félretesszük a zöldségkrémhez, a karikákat pedig négyesével sorba rakjuk.

Olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd mehet is bele a felszeletelt vöröshagyma, és sózzuk. Ezután beletesszük a felkockázott paprikát, a paradicsomvégeket, a pirospaprikát, a darabolt paradicsomot és a cukkini- és padlizsánmaradékot kockára vágva. Borsozzuk és megszórjuk az aprított zöldfűszerkeverékkel. Addig pároljuk, míg a padlizsán is megpuhul, majd botmixerrel pürésre zúzzuk, és elterítjük egy mély sütőedényben. 

A sorrendbe rakott szeletelt zöldségeket a ratatouille-krémbe állítjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Ratatouille

Ha tetszett a Ratatouille a L’ecsó rajzfilm alapján receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept