Vegetáriánus ételek

Sültkarfiolmangószósszal

Sült karfiol mangószósszal

Hozzávalók
200 g
koktélparadicsom
1 fej
karfiol
1 púpozott tk
füstölt pirospaprika
só, bors
1 csipet
kömény
1 mk
római kömény
1 tk
fokhagymapor
100 ml
olívaolaj
A mangószószhoz
1 db
mangó
80 ml
olívaolaj
4 - 5 csepp
sriracha szósz
1 tk
friss reszelt gyömbér
1 - 2 gerezd
fokhagyma
só, bors
A krumplis körethez
4 db
nagy krumpli (kb. 1 kg)
50 ml
olivaolaj
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 fej
lilahagyma

Elkészítés
A karfiolt nagyobb rózsáira szedjük, és az összes fűszert az olívaolajjal összekeverjük. A rózsákra szedett karfiolt egy nagy tálba tesszük, a fűszeres keveréket ráöntjük, és alaposan eloszlatjuk a karfiolon.  Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a karfiol rózsákat, jól szétszórva. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket sülni, 30-35 percre.
A szószhoz a mangó húsát, a többi hozzávalóval együtt egy aprítóba tesszük és krémesre összezúzzuk.A krumplikat egy centi vastagra karikázzuk, az olívaolajba forgatjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, jól szétszórva sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagymaporral is, majd ezt is 200 fokos sütőbe tesszük, 45-50 percre.
A lilahagymát felkockázzuk, a koktélparadicsomokat megfelezzük, és a megsült krumplihoz keverjük. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.  

www.streetkitchen.hu

A karfiolt sokféleképpen el lehet készíteni, és minden verziójában nagyon király! Kipróbáltuk, milyen, ha egy édes szószt társítunk hozzá: működik!

Hozzávalók

4 főre
200 g
koktélparadicsom
1 fej
karfiol
1 púpozott tk
füstölt pirospaprika
só, bors
1 csipet
kömény
1 mk
római kömény
1 tk
fokhagymapor
100 ml
olívaolaj
A mangószószhoz
1 db
mangó
80 ml
olívaolaj
4 - 5 csepp
sriracha szósz
1 tk
friss reszelt gyömbér
1 - 2 gerezd
fokhagyma
só, bors
A krumplis körethez
4 db
nagy krumpli (kb. 1 kg)
50 ml
olivaolaj
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 fej
lilahagyma
A karfiolt nagyobb rózsáira szedjük, és az összes fűszert az olívaolajjal összekeverjük. A rózsákra szedett karfiolt egy nagy tálba tesszük, a fűszeres keveréket ráöntjük, és alaposan eloszlatjuk a karfiolon.  Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a karfiol rózsákat, jól szétszórva. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket sülni, 30-35 percre.
A szószhoz a mangó húsát, a többi hozzávalóval együtt egy aprítóba tesszük és krémesre összezúzzuk.A krumplikat egy centi vastagra karikázzuk, az olívaolajba forgatjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, jól szétszórva sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagymaporral is, majd ezt is 200 fokos sütőbe tesszük, 45-50 percre.
A lilahagymát felkockázzuk, a koktélparadicsomokat megfelezzük, és a megsült krumplihoz keverjük. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.  

Ha tetszett a Sült karfiol mangószósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept