A tojásokat forró vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Megpucoljuk, egy villával összetörjük, és hozzáadjuk a mascarponét, a majonézt, az apróra vágott kaprot és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, az egészet alaposan elkeverjük és kész is vagyunk. Pirítóssal, kenyérrel tökéletes.
Ha szeretnétek még tovább fokozni a tojáskrém krémességét, akkor próbáljátok ki ezt a mascarponés változatot.
Hozzávalók
2 főre
4 db
tojás
100 g
mascarpone
1 ek
majonéz
0.5 csokor
friss kapor
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
A tojásokat forró vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Megpucoljuk, egy villával összetörjük, és hozzáadjuk a mascarponét, a majonézt, az apróra vágott kaprot és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, az egészet alaposan elkeverjük és kész is vagyunk. Pirítóssal, kenyérrel tökéletes.
Mascarponés tojáskrém (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a Mascarponés tojáskrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!