A legjobb reggelik

Sajtos-paradicsomosvirslilevelestésztábansütve

Sajtos-paradicsomos virsli leveles tésztában sütve

Hozzávalók
1 csomag
bolti leveles tészta
(250 g-os kiszerelés)
2 ek
finomliszt a nyújtáshoz
1 ek
mustár
6 db
roppanós virsli
2 db
paradicsom
(90 g/db)
1 csokor
petrezselyem
100 g
reszelt vörös cheddar
1 db
tojás a tészta kenéséhez

Elkészítés

A virsli leveles tésztában sütve sajttal és paradicsommal együtt lesz igazán fullos reggeli! Első lépésként a leveles tésztát lisztezett felületen, óvatosan 3 mm vastagságúra nyújtjuk (ha gyárilag nem tették volna meg). Arra próbáljunk meg törekedni, hogy a tészta téglalap alakú maradjon. Ha ezzel megvagyunk, akkor félbevágjuk a hosszabbik felénél. 

Az egyik lapot megkenjük a mustárral (ez lesz az alja), és ráhelyezzük a virsliket. Hagyjunk a tészta széleinél legalább 2-2 cm-t szabadon, hogy a rá kerülő lappal össze tudjuk majd tapaszani. A virslik tetejére tesszük a 0,5 cm-es karikára vágott paradicsomot, erre az aprított petrezselymet, és az egészet beborítjuk 80 g reszelt cheddarral. 

A tészta széleit megkenjük a felvert tojással, és a tetejére emeljük a másik tésztalapot. Óvatosan lenyomkodjuk a tésztát a széleknél egy villa segítségével, így tutira megyünk, hogy sütésnél ne nyíljon ki a tészta. Az így kapott tésztabagyut is bekenhetjük a tojással, a tetejét pedig megszórjuk a maradék reszelt cheddar sajttal. 

Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, ráemeljük a batyut, és mehet is be a 190 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. Sütést követően 5 perc pihentetés után már szeletelhetjük is a batyut. 

sajtos-paradicsomos-virsli-leveles-tesztaban-sutve2
Sajtos-paradicsomos virsli leveles tésztában sütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Még több virslis péksüti vár az oldalunkon:

Virslis leveles tészta

Mini ketchupos hot dog

Baconbe és leveles tésztába tekert virsli

www.streetkitchen.hu

Egy kevésbé unalmas reggeli, ami eléggé tartalmas is ahhoz, hogy bőven adjon energiát a nap indításához. Mindent belepakoltunk egy leveles tésztába, ami jól passzol egy roppanós virslihez, lássuk az eredményt!

Hozzávalók

2 főre
1 csomag
bolti leveles tészta
(250 g-os kiszerelés)
2 ek
finomliszt a nyújtáshoz
1 ek
mustár
6 db
roppanós virsli
2 db
paradicsom
(90 g/db)
1 csokor
petrezselyem
100 g
reszelt vörös cheddar
1 db
tojás a tészta kenéséhez

A virsli leveles tésztában sütve sajttal és paradicsommal együtt lesz igazán fullos reggeli! Első lépésként a leveles tésztát lisztezett felületen, óvatosan 3 mm vastagságúra nyújtjuk (ha gyárilag nem tették volna meg). Arra próbáljunk meg törekedni, hogy a tészta téglalap alakú maradjon. Ha ezzel megvagyunk, akkor félbevágjuk a hosszabbik felénél. 

Az egyik lapot megkenjük a mustárral (ez lesz az alja), és ráhelyezzük a virsliket. Hagyjunk a tészta széleinél legalább 2-2 cm-t szabadon, hogy a rá kerülő lappal össze tudjuk majd tapaszani. A virslik tetejére tesszük a 0,5 cm-es karikára vágott paradicsomot, erre az aprított petrezselymet, és az egészet beborítjuk 80 g reszelt cheddarral. 

A tészta széleit megkenjük a felvert tojással, és a tetejére emeljük a másik tésztalapot. Óvatosan lenyomkodjuk a tésztát a széleknél egy villa segítségével, így tutira megyünk, hogy sütésnél ne nyíljon ki a tészta. Az így kapott tésztabagyut is bekenhetjük a tojással, a tetejét pedig megszórjuk a maradék reszelt cheddar sajttal. 

Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, ráemeljük a batyut, és mehet is be a 190 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. Sütést követően 5 perc pihentetés után már szeletelhetjük is a batyut. 

sajtos-paradicsomos-virsli-leveles-tesztaban-sutve2
Sajtos-paradicsomos virsli leveles tésztában sütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Még több virslis péksüti vár az oldalunkon:

Virslis leveles tészta

Mini ketchupos hot dog

Baconbe és leveles tésztába tekert virsli

Ha tetszett a Sajtos-paradicsomos virsli leveles tésztában sütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept