A legjobb reggelik

Töltöttbundáskenyér,ahogyLajoskészíti

Töltött bundáskenyér, ahogy Lajos készíti

Hozzávalók
A teához
2 l
víz
2 ek
cukor
4 db
feketetea-filter
1 db
citrom
A bundás kenyérhez
4 db
tojás
1 ek
liszt
1 tk
sütőpor
toastkenyér
olaj a sütéshez
A dupla bundás kenyérhez
4 szelet
toastkenyér
sajtkrém a kenéshez
200 g
vörös cheddar
1 csokor
snidling
4 db
tojás
1 ek
liszt
1 tk
sütőpor
olaj a sütéshez
50 ml
tejszín
50 ml
tejszín

Elkészítés

A töltött bundáskenyér elkészítését a teával kezdjük. Ehhez a vizet a cukorral elkeverjük, és felforraljuk. Belelógatjuk a teafiltereket, és forralva jól kiáztatjuk, majd kivesszük őket. A citrom levét kifacsarjuk, elkeverjük benne, majd gyenge lángon melegen tartjuk, amíg elkészül a reggelink.

A bundás kenyérhez a tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a lisztet, a sütőport, rálocsoljuk a tejszínt, megsózzuk, és alaposan összekeverjük, kicsit kihabosítjuk. A kenyérszeleteket ebbe a masszába mártjuk 5-10 másodpercre, kicsit megnyomjuk, hogy ne szívjon magába túl sok tojást, és 165-170 fokos, bő olajban aranybarnára sütjük, ha kell többször is megforgatjuk, majd törlőpapírra szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges zsiradékot.

A dupla bundás kenyérhez a kenyereket megkenjük sajtkrémmel, a cheddart nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a snidlinget felaprítjuk. A kenyerek sajtkrémes oldalát belenyomkodjuk a sajtba és a snidlingbe is, majd összefordítjuk, kicsit összenyomjuk a szendvicseket, és megmártjuk a fentebb leírt tojásos masszában.

170 fokos, forró olajba tesszük, majd mikor aranybarnára sült, újra megmártjuk a tojásos masszában, és a forró olajba visszarakva készre sütjük. Az aranybarna dupla bundás kenyereket törlőpapíron leszárítjuk, és még forrón, félbevágva, friss zöldségekkel és teával tálaljuk.

bundaskenyer-lajostol
Töltött bundáskenyér

Elkészítési idő: kb. 20 perc

www.streetkitchen.hu

Ezeken a hideg reggeleken kevés szívmelengetőbb dolgot tudunk elképzelni, mint egy csodás sajtos bundás kenyér gőzölgő, forró teával.

Hozzávalók

4 főre
A teához
2 l
víz
2 ek
cukor
4 db
feketetea-filter
1 db
citrom
A bundás kenyérhez
4 db
tojás
1 ek
liszt
1 tk
sütőpor
toastkenyér
olaj a sütéshez
A dupla bundás kenyérhez
4 szelet
toastkenyér
sajtkrém a kenéshez
200 g
vörös cheddar
1 csokor
snidling
4 db
tojás
1 ek
liszt
1 tk
sütőpor
olaj a sütéshez
50 ml
tejszín
50 ml
tejszín

A töltött bundáskenyér elkészítését a teával kezdjük. Ehhez a vizet a cukorral elkeverjük, és felforraljuk. Belelógatjuk a teafiltereket, és forralva jól kiáztatjuk, majd kivesszük őket. A citrom levét kifacsarjuk, elkeverjük benne, majd gyenge lángon melegen tartjuk, amíg elkészül a reggelink.

A bundás kenyérhez a tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a lisztet, a sütőport, rálocsoljuk a tejszínt, megsózzuk, és alaposan összekeverjük, kicsit kihabosítjuk. A kenyérszeleteket ebbe a masszába mártjuk 5-10 másodpercre, kicsit megnyomjuk, hogy ne szívjon magába túl sok tojást, és 165-170 fokos, bő olajban aranybarnára sütjük, ha kell többször is megforgatjuk, majd törlőpapírra szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges zsiradékot.

A dupla bundás kenyérhez a kenyereket megkenjük sajtkrémmel, a cheddart nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a snidlinget felaprítjuk. A kenyerek sajtkrémes oldalát belenyomkodjuk a sajtba és a snidlingbe is, majd összefordítjuk, kicsit összenyomjuk a szendvicseket, és megmártjuk a fentebb leírt tojásos masszában.

170 fokos, forró olajba tesszük, majd mikor aranybarnára sült, újra megmártjuk a tojásos masszában, és a forró olajba visszarakva készre sütjük. Az aranybarna dupla bundás kenyereket törlőpapíron leszárítjuk, és még forrón, félbevágva, friss zöldségekkel és teával tálaljuk.

bundaskenyer-lajostol
Töltött bundáskenyér

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Ha tetszett a Töltött bundáskenyér, ahogy Lajos készíti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept