A töltött palacsinta elkészítéséhez kezdésnek a narancslikőrbe szórjuk a mazsolát, hogy tudjanak ázni amíg készül a palacsinta. A tésztához a lisztet egy edénybe rakjuk és folyamatos keverés mellett elkezdjük hozzácsorgatni a tejet és a vizet. Így könnyen csomómentesre tudjuk keverni. Hozzákeverjük a sót, cukrot és tojásokat és enyhén kiolajozott, teflon palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
A ricottát elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a narancs levével és reszelt héjával és az előre beáztatott mazsolával (az a cél, hogy lágyabb tölteléket kapjunk). A ricottás keverékkel megkenjük a palacsintákat és félbe, majd negyedbe hajtjuk, hogy körcikkeket kapjunk.
Előveszünk egy serpenyőt, a sziruphoz a vajat megolvasztjuk, majd mehet bele a narancslé, a cukor, vaníliás cukor, fahéj, szegfűszeg és a narancslikőr amiben a mazsolák pihentek. Kicsit összeforraljuk a szirupot, belerakunk a serpenyőbe 4 megtöltött palacsintát, átlocsoljuk őket a sziruppal, újra hagyjuk felforrni, hogy a palacsinták is átmelegedjenek és magukba szívjanak kevés szirupot és még melegen tálaljuk. A serpenyőben levő maradék szirupba rakjuk a másik 4 palacsintát és újra forralunk egyet rajta.
