Befőzés

Egyszerűhagymalekvár

Egyszerű hagymalekvár

Hozzávalók
5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 tk
80 g
barna cukor
50 ml
balzsamecet
1 tk
kakukkfű
kb. 150 ml víz

Elkészítés

Ez az egyszerű hagymalekvár mindenkit levesz a lábáról! A lila hagymát vékony félfőre szeleteljük és beletesszük egy magasabb falú edénybe a sóval, a cukorral, a balzsamecettel, a kakukkfűvel és a vízzel együtt. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten nagyságrendileg 1-1,5 óra alatt megfőzzük a lekvárt. 

Az a lényeg, hogy lágy állagúra főzzük a hagymát és egy kis folyadék még maradjon alatta, hogy mikor kihűtjük, ne egy ragacsos, sűrű massza legyen belőle. Ha a folyadék nagyon elpárologna alóla, akkor bátran pótoljuk egy kis vízzel. A kész hagymalekvárt csírátlanított befőttesüvegbe kanalazzuk és mehet is a hűtőbe, ahol 2 hétig simán eláll. 

Egyszerű hagymalekvár pohárban
Egyszerű hagymalekvár (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 10 perc

Főzési idő: kb. 1-1,5 óra 

További alapreceptekért nézz körbe az oldalon, de mutatunk mi is párat:

Lencsepástétom

Pizzaszósz házilag

Párizsi krém

www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Hagymából lekvár, na még mit nem…. pedig dehogynem! Mentsd el ezt az alapreceptet, amit szinte bármilyen fűszerrel vagy aszalt gyümölccsel kombinálhatsz. Hamburgerbe, sült húsokhoz pazar kísérő.

Hozzávalók

1 kb. 400 ml-es befőttesüveghez
5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 tk
80 g
barna cukor
50 ml
balzsamecet
1 tk
kakukkfű
kb. 150 ml víz

Ez az egyszerű hagymalekvár mindenkit levesz a lábáról! A lila hagymát vékony félfőre szeleteljük és beletesszük egy magasabb falú edénybe a sóval, a cukorral, a balzsamecettel, a kakukkfűvel és a vízzel együtt. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten nagyságrendileg 1-1,5 óra alatt megfőzzük a lekvárt. 

Az a lényeg, hogy lágy állagúra főzzük a hagymát és egy kis folyadék még maradjon alatta, hogy mikor kihűtjük, ne egy ragacsos, sűrű massza legyen belőle. Ha a folyadék nagyon elpárologna alóla, akkor bátran pótoljuk egy kis vízzel. A kész hagymalekvárt csírátlanított befőttesüvegbe kanalazzuk és mehet is a hűtőbe, ahol 2 hétig simán eláll. 

Egyszerű hagymalekvár pohárban
Egyszerű hagymalekvár (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 10 perc

Főzési idő: kb. 1-1,5 óra 

További alapreceptekért nézz körbe az oldalon, de mutatunk mi is párat:

Lencsepástétom

Pizzaszósz házilag

Párizsi krém

Ha tetszett az egyszerű hagymalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése