A franciasaláta elkészítéséhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a franciasaláta-mixet ráöntjük, és 4-5 percig pirítjuk. Ha valaki teljesen puhán szereti a zöldségeket, akkor kb. 50 ml vizet is öntsön alá, és párolja tovább.
Miután megpuhultak a zöldségek, egy nagy keverőtálba öntjük őket.
Az uborkát felkarikázzuk, az almát felkockázzuk, és a keverékhez adjuk őket.
Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a mustárt és az uborka levét, majd beleszórjuk a porcukrot, sózzuk, borsozzuk, és az egészet összekeverjük.
Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Franciasaláta
A franciasaláta egy örök klasszikus, és a húsvéti vagy igazából bármilyen ünnepi asztal elengedhetetlen kelléke.
A franciasaláta mindig ott van, mindig finom, és mindenki máshogy készíti. Ez a verzió a klasszikus, majonézes-tejfölös alapot követi, de egy picit frissebb, üdébb ízvilággal, hogy ne legyen túl nehéz vagy émelyítő.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A franciasaláta elkészítéséhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a franciasaláta-mixet ráöntjük, és 4-5 percig pirítjuk. Ha valaki teljesen puhán szereti a zöldségeket, akkor kb. 50 ml vizet is öntsön alá, és párolja tovább.
Miután megpuhultak a zöldségek, egy nagy keverőtálba öntjük őket.
Az uborkát felkarikázzuk, az almát felkockázzuk, és a keverékhez adjuk őket.
Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a mustárt és az uborka levét, majd beleszórjuk a porcukrot, sózzuk, borsozzuk, és az egészet összekeverjük.
Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

A jó franciasaláta titka a zöldségek tökéletes állaga: ne legyenek túl puhák, de roppanósak se maradjanak. Ha ezt eltalálod, a saláta elegáns, harmonikus és ünnepi marad – hétköznapokon pedig kiváló köret húsok mellé.
Még több majonézes sali:
Ha tetszett a franciasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



