Hozzávalók
- 800 g újburgonya
- só
- 200 g majonéz
- 100 g tejföl
- 1 nagy csipet fehér bors
- 1 ek porcukor
- 1 - 1 ½ ek fehérborecet
- 200 g savanyú uborka
- 1 kis csokor kapor
Hozzávalók
- 800 g újburgonya
- só
- 200 g majonéz
- 100 g tejföl
- 1 nagy csipet fehér bors
- 1 ek porcukor
- 1 - 1 ½ ek fehérborecet
- 200 g savanyú uborka
- 1 kis csokor kapor
A majonézes burgonyasaláta elkészítése gyerekjáték, ehhez először a krumplit, ha szükséges, megtisztítjuk, majd elfelezzük – a nagyobbakat felkarikázzuk –, és sós vízben közepesen puhára főzzük. Ez nem tart sokáig, kb. 15 percig, így érdemes odafigyelni rá. Ezután leszűrjük, és félretesszük hűlni.
A majonézt összekeverjük a tejföllel, egy-két csipet sóval, a fehér borssal és a porcukorral, majd egy kis ecettel beállítjuk az ízét.
A savanyú uborkát hosszában elnegyedeljük, majd a negyedeket felkockázzuk, és a majonézbe keverjük.
A kaprot összeaprítjuk, és szintén az alapba keverjük, majd az egészet összeforgatjuk a kihűlt krumplival. Bármihez remek köret, de talán halakhoz ajánljuk igazán.
Ha tetszett az észt majonézes burgonyasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!