Észt majonézes burgonyasaláta

Hozzávalók

4
főre
+
800 g újburgonya
200 g majonéz
100 g tejföl
1 nagy csipet fehér bors
1 ek porcukor
1 - 1 ½ ek fehérborecet
200 g savanyú uborka
1 kis csokor kapor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Észt majonézes burgonyasaláta

Nem akarjuk osztani az észt, hiszen nem tudjuk, igaz-e a név eredete, de az egyszer biztos, hogy friss kaporral és savanyú uborkával bármi csak jó lehet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
800 g újburgonya
200 g majonéz
100 g tejföl
1 nagy csipet fehér bors
1 ek porcukor
1 - 1 ½ ek fehérborecet
200 g savanyú uborka
1 kis csokor kapor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A majonézes burgonyasaláta elkészítése gyerekjáték, ehhez először a krumplit, ha szükséges, megtisztítjuk, majd elfelezzük – a nagyobbakat felkarikázzuk –, és sós vízben közepesen puhára főzzük. Ez nem tart sokáig, kb. 15 percig, így érdemes odafigyelni rá. Ezután leszűrjük, és félretesszük hűlni.

A majonézt összekeverjük a tejföllel, egy-két csipet sóval, a fehér borssal és a porcukorral, majd egy kis ecettel beállítjuk az ízét.

A savanyú uborkát hosszában elnegyedeljük, majd a negyedeket felkockázzuk, és a majonézbe keverjük.

A kaprot összeaprítjuk, és szintén az alapba keverjük, majd az egészet összeforgatjuk a kihűlt krumplival. Bármihez remek köret, de talán halakhoz ajánljuk igazán.

Észt majonézes burgonyasaláta
Észt majonézes burgonyasaláta

Ha tetszett az észt majonézes burgonyasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a hideg salik is érdekelhetnek:

Joghurtos céklasaláta

Frankfurti saláta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?