Alapreceptek

Lilakáposzta-pesztó

Lilakáposzta-pesztó

Hozzávalók
200 g
lila káposzta
50 ml
káposztafőzőlé
100 g
kesudió
1 gerezd
fokhagyma
pár levél bazsalikom
80 g
parmezán
2 - 4 ek
olívaolaj
só, bors

Elkészítés

A káposztát felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg teljesen puha nem lesz, majd leszűrjük, és egy turmixgépben pürésítjük 50 ml főzővízzel együtt. Félretesszük hűlni. A kihűlt káposztakrémet aprítógépbe tesszük a pörkölt kesudióval, a fokhagymával, bazsalikommal, a reszelt parmezánnal és az olívaolajjal, krémesre zúzzuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

www.streetkitchen.hu

Mi lenne, ha társítanánk a magyar káposztás tészta ízvilágát az olasz pesztóéval? Így született meg a lilakáposzta-pesztó, amit nudlira, tésztákra, pirítósra vagy akár szendvicsbe is használhatunk.

Hozzávalók

1 közepes üveghez
200 g
lila káposzta
50 ml
káposztafőzőlé
100 g
kesudió
1 gerezd
fokhagyma
pár levél bazsalikom
80 g
parmezán
2 - 4 ek
olívaolaj
só, bors

A káposztát felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg teljesen puha nem lesz, majd leszűrjük, és egy turmixgépben pürésítjük 50 ml főzővízzel együtt. Félretesszük hűlni. A kihűlt káposztakrémet aprítógépbe tesszük a pörkölt kesudióval, a fokhagymával, bazsalikommal, a reszelt parmezánnal és az olívaolajjal, krémesre zúzzuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha tetszett a Lilakáposzta-pesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept