Alapreceptek

Mangóchutney

Mangóchutney

Hozzávalók
60 g
mazsola
3 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
4
cm gyömbér
só, bors
5 db
érett mangó
1 tk
chilipaszta
200 g
kristálycukor
1 tk
mustármagpor
180 ml
víz
40 ml
10%-os ecet

Elkészítés

A mangóchutney elkészítésének első lépéseként a mazsolát 30 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.

Az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott mangót. Ízesítjük a chilipasztával, a cukorral és a mustármagporral, és hozzáadjuk az előre beáztatott mazsolát. Alaposan elkeverjük, aztán felöntjük a vízzel. 

Alacsony lángon minimum 35 percig főzzük, hogy a nedvesség valamennyire elpárologjon belőle, az alapanyagok pedig vajpuhára főjenek. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk az ecetet, de ha az épp nincs kéznél, egy lime levével is pótolható. Összerottyantjuk, és kész is van a brutál ízes chutney!

mango-chutney-1
Mangóchutney (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Áztatás: 30 perc

Nem akarunk senkit becsapni, úgyhogy nem titkoljuk, mennyire jó a házi készítésű chutney! Ez a pikáns, édeskés mártogatós kiválóan illik húsok és sajtok mellé, koncentrált ízével remekül feldobja a jól megszokott fogásokat. A mangó chutney után próbáljátok ki ezeket a variációkat is:

Sárgabarackos chutney

Fügechutney

Almás chutney

www.streetkitchen.hu

A chutney-k igazán feldobnak minden fogást a pikánsságukkal: egyszerre édesek, sósak és savanykásak. Eheted húsok mellé, pakolhatod vega fogásokba, mehet burgerekbe vagy akár kenyérre is kenheted. Nekem ez a mangós kifejezetten nagy kedvencem lett! Ne legyél rest te is bátran kilépni a komfortzónádból ezzel az isteni chutney-val.

Hozzávalók

2 db 400 ml-es csatos üveghez
60 g
mazsola
3 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
4
cm gyömbér
só, bors
5 db
érett mangó
1 tk
chilipaszta
200 g
kristálycukor
1 tk
mustármagpor
180 ml
víz
40 ml
10%-os ecet

A mangóchutney elkészítésének első lépéseként a mazsolát 30 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.

Az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott mangót. Ízesítjük a chilipasztával, a cukorral és a mustármagporral, és hozzáadjuk az előre beáztatott mazsolát. Alaposan elkeverjük, aztán felöntjük a vízzel. 

Alacsony lángon minimum 35 percig főzzük, hogy a nedvesség valamennyire elpárologjon belőle, az alapanyagok pedig vajpuhára főjenek. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk az ecetet, de ha az épp nincs kéznél, egy lime levével is pótolható. Összerottyantjuk, és kész is van a brutál ízes chutney!

mango-chutney-1
Mangóchutney (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Áztatás: 30 perc

Nem akarunk senkit becsapni, úgyhogy nem titkoljuk, mennyire jó a házi készítésű chutney! Ez a pikáns, édeskés mártogatós kiválóan illik húsok és sajtok mellé, koncentrált ízével remekül feldobja a jól megszokott fogásokat. A mangó chutney után próbáljátok ki ezeket a variációkat is:

Sárgabarackos chutney

Fügechutney

Almás chutney

Ha tetszett a Mangóchutney receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept