Hozzávalók
- 1 kg alma, kimagozva, megpucolva
- 4 - 5 szem datolya
- só, bors
- 4x4 cm-es friss gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb lilahagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 mk cayenne bors
- 4 csipet őrölt fahéj
- 2 csipet őrölt kardamom
- 2 csipet őrölt szegfűbors
- 3 ek vörösborecet
- 2 ek méz
- 100 ml víz
Hozzávalók
- 1 kg alma, kimagozva, megpucolva
- 4 - 5 szem datolya
- só, bors
- 4x4 cm-es friss gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb lilahagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 mk cayenne bors
- 4 csipet őrölt fahéj
- 2 csipet őrölt kardamom
- 2 csipet őrölt szegfűbors
- 3 ek vörösborecet
- 2 ek méz
- 100 ml víz
Megtisztítjuk és előkészítjük a zöldségeket, gyümölcsöket: az almát, hagymát, fokhagymát, datolyát apró kockákra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. Egy lábasban az olajon üvegesre pároljuk a hagymákat, gyömbért, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, mézzel és felforraljuk. Belekeverjük az almát, vizet, ecetet, megvárjuk, hogy felforrjon egy kicsit és alacsony lángon kb. 30-40 perc alatt készre főzzük.