Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Almás chutney

Hozzávalók

1
közepes üveghez
+
1 kg alma, kimagozva, megpucolva
4 - 5 szem datolya
só, bors
4x4 cm-es friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb lilahagyma
1 ek olívaolaj
1 mk cayenne bors
4 csipet őrölt fahéj
2 csipet őrölt kardamom
2 csipet őrölt szegfűbors
3 ek vörösborecet
2 ek méz
100 ml víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almás chutney

A chutney tulajdonképpen egy sűrű gyümölcsös-hagymás-fűszeres mártogatós/mártás/szósz, ami nagyon jól megy sült zöldségekhez, tortillába, sült húsok vagy hal mellé. Ezt az almás verziót húsok mellé ajánlom, de igazából egy sós keksszel is tök jó nasinak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
közepes üveghez
+
1 kg alma, kimagozva, megpucolva
4 - 5 szem datolya
só, bors
4x4 cm-es friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb lilahagyma
1 ek olívaolaj
1 mk cayenne bors
4 csipet őrölt fahéj
2 csipet őrölt kardamom
2 csipet őrölt szegfűbors
3 ek vörösborecet
2 ek méz
100 ml víz
Bevásárlólistához adom

Megtisztítjuk és előkészítjük a zöldségeket, gyümölcsöket: az almát, hagymát, fokhagymát, datolyát apró kockákra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. Egy lábasban az olajon üvegesre pároljuk a hagymákat, gyömbért, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, mézzel és felforraljuk. Belekeverjük az almát, vizet, ecetet, megvárjuk, hogy felforrjon egy kicsit és alacsony lángon kb. 30-40 perc alatt készre főzzük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások