Hirdetés

Almás chutney

Hozzávalók

1
közepes üveghez
1 kg alma, kimagozva, megpucolva
4 - 5 szem datolya
só, bors
4x4 cm-es friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb lilahagyma
1 ek olívaolaj
1 mk cayenne bors
4 csipet őrölt fahéj
2 csipet őrölt kardamom
2 csipet őrölt szegfűbors
3 ek vörösborecet
2 ek méz
100 ml víz
Hirdetés

Almás chutney

A chutney tulajdonképpen egy sűrű gyümölcsös-hagymás-fűszeres mártogatós/mártás/szósz, ami nagyon jól megy sült zöldségekhez, tortillába, sült húsok vagy hal mellé. Ezt az almás verziót húsok mellé ajánlom, de igazából egy sós keksszel is tök jó nasinak.
Hirdetés

Hozzávalók

1
közepes üveghez
1 kg alma, kimagozva, megpucolva
4 - 5 szem datolya
só, bors
4x4 cm-es friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb lilahagyma
1 ek olívaolaj
1 mk cayenne bors
4 csipet őrölt fahéj
2 csipet őrölt kardamom
2 csipet őrölt szegfűbors
3 ek vörösborecet
2 ek méz
100 ml víz

Megtisztítjuk és előkészítjük a zöldségeket, gyümölcsöket: az almát, hagymát, fokhagymát, datolyát apró kockákra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. Egy lábasban az olajon üvegesre pároljuk a hagymákat, gyömbért, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, mézzel és felforraljuk. Belekeverjük az almát, vizet, ecetet, megvárjuk, hogy felforrjon egy kicsit és alacsony lángon kb. 30-40 perc alatt készre főzzük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások