Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 db füge
- 100 ml víz
- só, bors
- 1 tk szerecsendió
- 2 tk gyömbérpor
- 1 tk chili
- 60 g mazsola
- 1 ek almaecet
- 1 db alma (200 g/db)
- 2 ek barna cukor
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 db füge
- 100 ml víz
- só, bors
- 1 tk szerecsendió
- 2 tk gyömbérpor
- 1 tk chili
- 60 g mazsola
- 1 ek almaecet
- 1 db alma (200 g/db)
- 2 ek barna cukor
A fügechutney első lépéseként először felaprítjuk a vöröshagymát, és egy lábosban, közepes lángon elkezdjük dinsztelni. Mikor lepirult, mehet rá a zúzott fokhagyma és a felkockázott füge, és az egészet alaposan lepirítjuk. Ezután felöntjük a vízzel, és mehetnek hozzá a fűszerek, a mazsola, az almaecet, a reszelt alma, illetve a barna cukor. Alaposan elkeverjük, majd fedő nélkül, közepes lángon 30-35 perc alatt készre főzzük.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a fügechutney receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!