A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 600 g sárgabarack
- 1 db alma (180 g/db)
- 2 ek étolaj
- 3 ek kristálycukor
- só, bors
- 3 ek fehérborecet
- 1 mk őrölt gyömbér
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- ½ mk őrölt fahéj
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 600 g sárgabarack
- 1 db alma (180 g/db)
- 2 ek étolaj
- 3 ek kristálycukor
- só, bors
- 3 ek fehérborecet
- 1 mk őrölt gyömbér
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- ½ mk őrölt fahéj
A sárgabarackos chutney első lépéseként a vörös- és fokhagymát apróra vágjuk, a barackokat kimagozzuk és negyedeljük, az almát pedig meghámozzuk, kicsumázzuk és 1 cm-es kockákra daraboljuk.
Egy fazékban megkaramellizáljuk a cukrot az olajon, majd üvegesre pirítjuk a kétféle hagymát, aztán rádobjuk a barackokat és az almát is. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 30 percig főzzük alacsony lángon. Hozzáadjuk a fehérborecetet és a fűszereket, és még kb. 15 percig főzzük. Mikor még rusztikus, de már szinte lekvárállagú a chutney, kész is vagyunk. Üvegekbe töltjük, kihűtjük és lezárjuk!
- Elkészítési idő: 60 perc
- Hűtési idő: 30 perc
Ha tetszett a sárgabarackos chutney receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Bár egy egyszerű almás vagy paradicsomos chutney is remek választás sült húsok mellé, ezeket az extra recepteket is próbáljátok ki, ha szerettek kísérletezni!
Csirkés-sajtos szendvics lilahagyma chutney-val