Ázsiai kaják

3fogásosázsiaivacsora1egészcsirkéből

3 fogásos ázsiai vacsora 1 egész csirkéből

Hozzávalók
A wokos uborkás csirkéhez
A csirkehúsleveshez
1 db
egész tanyasi csirke
1 l
víz
2 ek
főzőbor
5
cm póréhagyma
50 g
gyömbér
1 tk
fekete bors
1 db
kukorica
50 g
nagy, szárított kínai datolya
5 db
shiitake gomba
1 ek
gojibogyó
1 ek
A hideg csirkesalátához
1 db
főtt csirkecomb
1 db
főtt csirkemell
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
chilipehely
3 ek
olaj
2 ek
szójaszósz
1 ek
fekete rizsecet
1 ek
osztrigaszósz
1 mk
1 tk
kristálycukor
0.5 db
kígyóuborka
2 szál
újhagyma
1 ek
pirított szezámmag
2 szál
koriander
1 ek
pirított mogyoró
1 db
nyers csirkecombfilé
1 db
nyers csirkemell
1 mk
1 ek
keményítő
1 ek
főzőbor
1 db
tojás
0.5 db
kígyóuborka
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
újhagyma
5 g
gyömbér
2 ek
olaj
1 tk
szecsuáni bors
2 ek
világos szójaszósz
1 tk
őrölt fekete bors
1 ek
osztrigaszósz

Elkészítés

A 3 fogásos ázsiai vacsora elkészítéséhez először az egész csirkéről levágjuk a melleket és a combokat, majd a fennmaradó részeket kisebb darabokra vágjuk, hogy jobban elférjenek a fazékban. Egy mellet és egy combot félreteszünk a főételhez, a többi csirkerészt pedig belerakjuk a fazékba úgy, hogy a maradék comb és mell felül legyen, hogy könnyebben ki tudjuk venni később. Felöntjük vízzel, majd meglocsoljuk a főzőborral, és hozzáadjuk a póréhagymát, a felszeletelt gyömbért és a fekete borsot. Felforraljuk, majd lehabozzuk, és fedő alatt, kis lángon főzzük 30 percen keresztül.

3-fogasos-vacsora-1-egesz-csirkebol
3 fogásos ázsiai vacsora 1 egész csirkéből (Fotó: Street Kitchen)

Ez idő alatt a wokos főételhez a nyers csirkecombot kifilézzük és a mellel együtt kockákra vágjuk. Egy tálkában összekeverjük a húst a sóval, a keményítővel, a főzőborral és a tojással, és 20 percen át hagyjuk pácolódni a hűtőben. Közben az uborkát felkockázzuk, a fokhagymát, az újhagymát és a gyömbért pedig apróra vágjuk. 

Miután fél órát főtt a leves, kivesszük belőle a mellet és a combot. Beledobjuk a kukoricát, a datolyát és a shiitake gombát, majd újra lefedjük és további 30 percig főzzük kis lángon. 

Hideg saláta elkészítése

A hideg salátához a kifőtt combot kifilézzük, majd a húst a mellel együtt egy villával szálasra tépkedjük. A szószhoz egy tálkába tesszük a zúzott fokhagymát és a chilipelyhet, majd leöntjük az előzetesen egy serpenyőben felhevített olajjal. Belekeverjük a szójaszószt, a fekete rizsecetet, az osztrigaszószt, a sót és a cukrot. Egy salátástálba helyezzük a tépett csirkehúst, valamint a vékony csíkokra vágott uborkát és újhagymát, majd az egészet nyakon öntjük a kikevert szósszal. Megszórjuk szezámmaggal, pakolunk rá koriandert és mogyorót, és tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön. 

3-fogasos-vacsora-1-egesz-csirkebol
3 fogásos ázsiai vacsora 1 egész csirkéből (Fotó: Street Kitchen)

Az újabb 30 perc leteltével beledobjuk a levesbe a goji bogyókat és ízlés szerint megsózzuk. Még 20 percig főzzük a levest, és ezzel készen is vagyunk.

A wokban olajat melegítünk, majd illatosra pirítjuk a felaprított fokhagymát, újhagymát és gyömbért, valamint a szecsuáni borsot. Hozzáadjuk a bepácolt csirkekockákat, és amikor kifehéredtek, fűszerezzük szójaszósszal, fekete borssal és osztrigaszósszal. 5-6 perc pirítás után hozzáadjuk az uborkát is, sózzuk, borsozzuk, és újabb 2 perc pirítást követően készen is van a wokos uborkás csirkénk. Köretnek párolt rizst ajánlok hozzá.

3-fogasos-vacsora-1-egesz-csirkebol
3 fogásos ázsiai vacsora 1 egész csirkéből (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra 

Az ázsiai konyha az egyik kedvenced? Akkor ezeket a recepteket se hagyd ki!

Tavaszi vega pad thai

Teriyaki csirkegombóc rizstésztával

Lajos-féle bánh mí szendvics

www.streetkitchen.hu

Egyetlen csirkéből akár három fullos kaját is össze lehet dobni, legalábbis Mengyi nem ismer lehetetlent és most nektek is megmutatja, melyik részét mire tudjátok felhasználni.

Hozzávalók

2 főre
A wokos uborkás csirkéhez
A csirkehúsleveshez
1 db
egész tanyasi csirke
1 l
víz
2 ek
főzőbor
5
cm póréhagyma
50 g
gyömbér
1 tk
fekete bors
1 db
kukorica
50 g
nagy, szárított kínai datolya
5 db
shiitake gomba
1 ek
gojibogyó
1 ek
A hideg csirkesalátához
1 db
főtt csirkecomb
1 db
főtt csirkemell
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
chilipehely
3 ek
olaj
2 ek
szójaszósz
1 ek
fekete rizsecet
1 ek
osztrigaszósz
1 mk
1 tk
kristálycukor
0.5 db
kígyóuborka
2 szál
újhagyma
1 ek
pirított szezámmag
2 szál
koriander
1 ek
pirított mogyoró
1 db
nyers csirkecombfilé
1 db
nyers csirkemell
1 mk
1 ek
keményítő
1 ek
főzőbor
1 db
tojás
0.5 db
kígyóuborka
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
újhagyma
5 g
gyömbér
2 ek
olaj
1 tk
szecsuáni bors
2 ek
világos szójaszósz
1 tk
őrölt fekete bors
1 ek
osztrigaszósz

A 3 fogásos ázsiai vacsora elkészítéséhez először az egész csirkéről levágjuk a melleket és a combokat, majd a fennmaradó részeket kisebb darabokra vágjuk, hogy jobban elférjenek a fazékban. Egy mellet és egy combot félreteszünk a főételhez, a többi csirkerészt pedig belerakjuk a fazékba úgy, hogy a maradék comb és mell felül legyen, hogy könnyebben ki tudjuk venni később. Felöntjük vízzel, majd meglocsoljuk a főzőborral, és hozzáadjuk a póréhagymát, a felszeletelt gyömbért és a fekete borsot. Felforraljuk, majd lehabozzuk, és fedő alatt, kis lángon főzzük 30 percen keresztül.

3-fogasos-vacsora-1-egesz-csirkebol
3 fogásos ázsiai vacsora 1 egész csirkéből (Fotó: Street Kitchen)

Ez idő alatt a wokos főételhez a nyers csirkecombot kifilézzük és a mellel együtt kockákra vágjuk. Egy tálkában összekeverjük a húst a sóval, a keményítővel, a főzőborral és a tojással, és 20 percen át hagyjuk pácolódni a hűtőben. Közben az uborkát felkockázzuk, a fokhagymát, az újhagymát és a gyömbért pedig apróra vágjuk. 

Miután fél órát főtt a leves, kivesszük belőle a mellet és a combot. Beledobjuk a kukoricát, a datolyát és a shiitake gombát, majd újra lefedjük és további 30 percig főzzük kis lángon. 

Hideg saláta elkészítése

A hideg salátához a kifőtt combot kifilézzük, majd a húst a mellel együtt egy villával szálasra tépkedjük. A szószhoz egy tálkába tesszük a zúzott fokhagymát és a chilipelyhet, majd leöntjük az előzetesen egy serpenyőben felhevített olajjal. Belekeverjük a szójaszószt, a fekete rizsecetet, az osztrigaszószt, a sót és a cukrot. Egy salátástálba helyezzük a tépett csirkehúst, valamint a vékony csíkokra vágott uborkát és újhagymát, majd az egészet nyakon öntjük a kikevert szósszal. Megszórjuk szezámmaggal, pakolunk rá koriandert és mogyorót, és tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön. 

3-fogasos-vacsora-1-egesz-csirkebol
3 fogásos ázsiai vacsora 1 egész csirkéből (Fotó: Street Kitchen)

Az újabb 30 perc leteltével beledobjuk a levesbe a goji bogyókat és ízlés szerint megsózzuk. Még 20 percig főzzük a levest, és ezzel készen is vagyunk.

A wokban olajat melegítünk, majd illatosra pirítjuk a felaprított fokhagymát, újhagymát és gyömbért, valamint a szecsuáni borsot. Hozzáadjuk a bepácolt csirkekockákat, és amikor kifehéredtek, fűszerezzük szójaszósszal, fekete borssal és osztrigaszósszal. 5-6 perc pirítás után hozzáadjuk az uborkát is, sózzuk, borsozzuk, és újabb 2 perc pirítást követően készen is van a wokos uborkás csirkénk. Köretnek párolt rizst ajánlok hozzá.

3-fogasos-vacsora-1-egesz-csirkebol
3 fogásos ázsiai vacsora 1 egész csirkéből (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra 

Az ázsiai konyha az egyik kedvenced? Akkor ezeket a recepteket se hagyd ki!

Tavaszi vega pad thai

Teriyaki csirkegombóc rizstésztával

Lajos-féle bánh mí szendvics

Ha tetszett a 3 fogásos ázsiai vacsora 1 egész csirkéből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept