Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
A gombóchoz
- 500 g csirkecombfilé
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 4 szál újhagyma
- 2 db tojás
- só, bors
- 2 - 3 ek zsemlemorzsa
- 4 ek étolaj
A teriyaki szószhoz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 3 ek barna cukor
- 100 ml gluténmentes szójaszósz
- 40 ml rizsecet
- 40 ml fehérbor
- 200 ml víz
- 1 tk keményítő
A tésztához
- 300 g rizstészta
- 2 ek szezámolaj
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
- 2 mk fehér szezámmag
- t mk chilipehely
- 1 db lime
Teriyaki csirkegombóc rizstésztával
Hozzávalók
A gombóchoz
- 500 g csirkecombfilé
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 4 szál újhagyma
- 2 db tojás
- só, bors
- 2 - 3 ek zsemlemorzsa
- 4 ek étolaj
A teriyaki szószhoz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 3 ek barna cukor
- 100 ml gluténmentes szójaszósz
- 40 ml rizsecet
- 40 ml fehérbor
- 200 ml víz
- 1 tk keményítő
A tésztához
- 300 g rizstészta
- 2 ek szezámolaj
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
- 2 mk fehér szezámmag
- t mk chilipehely
- 1 db lime
A gombóchoz a húst ledaráljuk és összekeverjük a finomra vágott fokhagymával, gyömbérrel és újhagymával, a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Ebből aztán 12 db gombócot formázunk, és egy serpenyőben, magas hőfokon körbesütjük őket az olajon.
A teriyaki szószhoz egy kisebb tálban összekeverjük a szeletelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a cukrot, a szójaszószt, a rizsecetet és a fehérbort.
Miután szépen körbekérgesítettük a gombócokat, rázúdítjuk a teriyaki alapot és közepes hőfokon elkezdjük párolni. A vizet kikeverjük a keményítővel, ezt is hozzáöntjük az alaphoz, és fedő alatt készre főzzük benne a gombócokat úgy, hogy szép sűrű mártást kapjunk a végén.
A rizstésztát a csomagoláson jelzett módon megfőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a szezámolajjal.
Tányérba szedjük a tésztát és mellé pakoljuk a gombócokat a mártással együtt. Megszórjuk aprított újhagymával, szezámmaggal, chilipehellyel, és egy-egy cikk lime-ot kínálunk mellé.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési és főzési idő: 15-20 perc
Ha tetszett a teriyaki csirkegombóc rizstésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Mi teljesen odavagyunk az ázsiai ízekért! Te is? Akkor a teriyaki csirkegombóc után próbáld ki ezeket is!
Kókusztejes ázsiai zöldségragu