A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A páchoz
- 40 g mogyoróvaj
- 2 tk fokhagymapor
- 1 tk ötfűszer-keverék
- 2 ek barna cukor
- 1 ek paradicsompüré
- 2 tk chilipehely
- 2 ek thai ecet
- 2 tk durvára őrölt bors
- 1 ek hoisin szósz
- 1 ek kagylószósz
- 50 ml szójaszósz
A vajas sülthöz
- 3 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 10 gerezd fokhagyma
- 1.2 kg sertéslapocka
- só
- 80 g sertészsír
- 80 g vaj
A pástétomhoz
- 25 g sertészsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 100 g sertésapróhús
- 1 tk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk durvára őrölt bors
- 1 tk ötfűszer-keverék
- 1 tk morzsolt majoránna
- 150 ml alaplé
- 250 g csirkemáj
- 40 g kenyérszalonna
A marinált zöldségekhez
- 1 db pak choi
- 1 szál póréhagyma
- 0.25 fej jégsaláta
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 db jalapeno
- ½ db kígyóuborka
- 1 csokor koriander
- 50 g mungóbabcsíra
- 1 l víz
- 1 ek só
- 100 ml mirin
- 150 ml thai ecet
- 4 ek kristálycukor
Az összeállításhoz
- 2 db bagett
- 4 ek majonéz
Lajos-féle bánh mí szendvics
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A páchoz
- 40 g mogyoróvaj
- 2 tk fokhagymapor
- 1 tk ötfűszer-keverék
- 2 ek barna cukor
- 1 ek paradicsompüré
- 2 tk chilipehely
- 2 ek thai ecet
- 2 tk durvára őrölt bors
- 1 ek hoisin szósz
- 1 ek kagylószósz
- 50 ml szójaszósz
A vajas sülthöz
- 3 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 10 gerezd fokhagyma
- 1.2 kg sertéslapocka
- só
- 80 g sertészsír
- 80 g vaj
A pástétomhoz
- 25 g sertészsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 100 g sertésapróhús
- 1 tk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk durvára őrölt bors
- 1 tk ötfűszer-keverék
- 1 tk morzsolt majoránna
- 150 ml alaplé
- 250 g csirkemáj
- 40 g kenyérszalonna
A marinált zöldségekhez
- 1 db pak choi
- 1 szál póréhagyma
- 0.25 fej jégsaláta
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 db jalapeno
- ½ db kígyóuborka
- 1 csokor koriander
- 50 g mungóbabcsíra
- 1 l víz
- 1 ek só
- 100 ml mirin
- 150 ml thai ecet
- 4 ek kristálycukor
Az összeállításhoz
- 2 db bagett
- 4 ek majonéz
A Lajos-féle bánh mí szendvics elkészítéséhez először a pác hozzávalóit alaposan összekeverjük és bekenjük vele a sertéslapockát. A hagymát felcikkezzük és egy tepsibe szórjuk a fokhagymagerezdekkel együtt. A húst megsózzuk és a hagymaágyra fektetjük. Aláöntünk 500 ml vizet, a zsírban pedig felolvasztjuk a vajat és ezt a keveréket a húsra öntjük. Alufóliával lefedve a 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3 órára.
A megsült húst kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni, a visszamaradt hagymás alapot pedig botmixerrel krémesre zúzzuk annyi folyadékkal, hogy kenhető állagot kapjunk.
A pástétomhoz a zsírt felolvasztjuk egy lábasban, és megpirítjuk benne a zúzott fokhagymát és a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felaprított sertéshúst, sózzuk és megszórjuk a fűszerekkel.
Egy perc pirítás után felöntjük az alaplével és puhára pároljuk a húst. Ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot. Mikor a hús megpuhult és már a folyadék nagy része is elpárolgott, hozzáadjuk a májat és készre főzzük. Végül belerakjuk az apró kockákra vágott szalonnát és botmixerrel pépesítjük.
A Lajos-féle bánh mí szendvics marinált zöldségei
A pácolt zöldségekhez minden zöldséget felcsíkozunk, és egy nagy tálban összekeverjük a durvára vágott korianderrel és a mungóbabcsírával. A vízben elkeverjük a sót, a mirint, az ecetet és a cukrot, majd ez a keveréket ráöntjük az összevágott zöldségekre.
Tipp: Élvezhetőbb minőséget kapunk, ha a zöldségek 24 órát érlelődnek a hűtőben tálalás előtt.
A bagetteket hosszában kettévágjuk és mindkét felüket megkenjük a hagymás krémmel. Az aljára vastagon kenünk a májpástétomból, a tetejére pedig a majonézből. A pástétomra pakoljuk a vékonyan felszeletelt vajas sültet, majd erre jöhet a kinyomkodott marinált zöldség és végül rátesszük a bagett tetejét.
- Elkészítési idő: 1,5 óra
- Sütési idő: 3 óra
Ha tetszett a bánh mí szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!