Vega
Hozzávalók
- 100 g rizstészta
- 2 ek étolaj
- 3 db hónapos retek
- 2 szál újhagyma
- 1 db pak choi
- 2 cm friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kis piros chili
- 1 ek tamarindpaszta
- 1 ek szezámolaj
- 1 mk barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 db tojás
- só, bors
- 50 g bébispenót
- 1 marék mungóbabcsíra
A tálaláshoz
- 1 csokor koriander
- 50 g földimogyoró
Hozzávalók
- 100 g rizstészta
- 2 ek étolaj
- 3 db hónapos retek
- 2 szál újhagyma
- 1 db pak choi
- 2 cm friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kis piros chili
- 1 ek tamarindpaszta
- 1 ek szezámolaj
- 1 mk barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 db tojás
- só, bors
- 50 g bébispenót
- 1 marék mungóbabcsíra
A tálaláshoz
- 1 csokor koriander
- 50 g földimogyoró
A vega pad thai elkészítéséhez először a rizstésztát bő, sós, lobogó vízben 4-5 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
Egy wokban olajat hevítünk és rádobjuk a felszeletelt retket, a felkarikázott újhagymát és a szeletekre vágott pak choit is. Fél perc pirítás után hozzáadjuk a reszelt gyömbért és fokhagymát, valamint a felkarikázott chilit.
Átforgatjuk és rádobjuk a kifőtt tésztát, majd jöhet bele a tamarindpaszta, a szezámolaj, a barna cukor és a szójaszósz. Újabb alapos átforgatás után az edény egyik felébe toljuk a tésztát, a szabad felébe pedig beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük az egészet. Beledobjuk a spenótot és a mungóbabcsírát, és még egyszer átforgatjuk a wok tartalmát. Tányérba szedjük a kész tésztát, és aprított korianderrel, valamint mogyoróval megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a tavaszi vega pad thai receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Imádod Zé megúszós receptjeit, mert nincs időd órákon át főzőcskézni, na meg mosogatni se szeretnél egy serpenyőnél több eszközt? Már mutatjuk is miket készíts el a tavaszi pad thai mellett!
Fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel