Ázsiai kaják

Chilisgombasaláta

Chilis gombasaláta

Hozzávalók
2 db
ördögszekérgomba
3 gerezd
fokhagyma
3 db
chili
0.5 szál
újhagyma
1 ek
szezámmag
1 ek
chilipor
4 ek
napraforgóolaj
1 ek
kristálycukor
2 ek
fekete rizsecet vagy balzsamecet
2 ek
szójaszósz
0.25 csokor
koriander
0.5 ek

Elkészítés

A gombasaláta elkészítéséhez először az ördögszekérgombát meghámozzuk, majd kézzel tetszőlegesen vékony csíkokra tépjük. Egy fazékban vizet forralunk, 2 percig főzzük a gombacsíkokat, majd hideg vízben lehűtjük. 

A chilit és az újhagymát feldaraboljuk. Ezt követően egy keverőtálban összekeverjük a zúzott fokhagymát, a chilit, az újhagymát, a szezámmagot és a chiliport. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hirtelenjében beleöntjük a forró olajat az előzőekben összekevert mixbe. Ezt követően beletesszük a cukrot, a fekete rizsecetet, a szójaszószt és az aprított koriandert, végül megsózzuk és jól összekeverjük. 

A lehűlt gombánkat lecsepegtetjük, majd a tálalótálba tesszük, ráöntjük a salátaöntetet és készen is vagyunk.

gombasaláta
Chilis gombasaláta

Elkészítési idő: 20 perc

www.streetkitchen.hu

A sima gombasalátát elfelejtheted most, mert egy izgalmas csípős verziót mutatok most helyette ördögszekérgombából.

Hozzávalók

2 főre
2 db
ördögszekérgomba
3 gerezd
fokhagyma
3 db
chili
0.5 szál
újhagyma
1 ek
szezámmag
1 ek
chilipor
4 ek
napraforgóolaj
1 ek
kristálycukor
2 ek
fekete rizsecet vagy balzsamecet
2 ek
szójaszósz
0.25 csokor
koriander
0.5 ek

A gombasaláta elkészítéséhez először az ördögszekérgombát meghámozzuk, majd kézzel tetszőlegesen vékony csíkokra tépjük. Egy fazékban vizet forralunk, 2 percig főzzük a gombacsíkokat, majd hideg vízben lehűtjük. 

A chilit és az újhagymát feldaraboljuk. Ezt követően egy keverőtálban összekeverjük a zúzott fokhagymát, a chilit, az újhagymát, a szezámmagot és a chiliport. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hirtelenjében beleöntjük a forró olajat az előzőekben összekevert mixbe. Ezt követően beletesszük a cukrot, a fekete rizsecetet, a szójaszószt és az aprított koriandert, végül megsózzuk és jól összekeverjük. 

A lehűlt gombánkat lecsepegtetjük, majd a tálalótálba tesszük, ráöntjük a salátaöntetet és készen is vagyunk.

gombasaláta
Chilis gombasaláta

Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a Chilis gombasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept