A gombasaláta elkészítéséhez először az ördögszekérgombát meghámozzuk, majd kézzel tetszőlegesen vékony csíkokra tépjük. Egy fazékban vizet forralunk, 2 percig főzzük a gombacsíkokat, majd hideg vízben lehűtjük.
A chilit és az újhagymát feldaraboljuk. Ezt követően egy keverőtálban összekeverjük a zúzott fokhagymát, a chilit, az újhagymát, a szezámmagot és a chiliport. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hirtelenjében beleöntjük a forró olajat az előzőekben összekevert mixbe. Ezt követően beletesszük a cukrot, a fekete rizsecetet, a szójaszószt és az aprított koriandert, végül megsózzuk és jól összekeverjük.
A lehűlt gombánkat lecsepegtetjük, majd a tálalótálba tesszük, ráöntjük a salátaöntetet és készen is vagyunk.

Elkészítési idő: 20 perc