A kelbimbók végét levágjuk, külső leveleit leszedjük, elfelezzük őket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 18-22 percig sütjük, félidőnél átforgatjuk.
Egy serpenyőben szezámolajat hevítünk és a megtisztított, vékony csíkokra vágott csirkét alaposan lepirítjuk benne, hogy szép aranybarna legyen, majd félrehúzzuk. Egy tálban habverővel kikeverjük a kung pao szósz összetevőit. A megsült kelbimbókat hozzádobjuk a csirkéhez, visszarakjuk a tűzhelyre, 2 perc alatt összeforgatjuk, majd felöntjük a szósszal és közepes lángon 6-7 percig főzzük, néha megkevergetve. Végül megszórjuk karikákra vágott újhagymával és fekete szezámmaggal szórt főtt rizzsel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 35 perc
- Sütési idő: 20 perc
Az ázsiai konyha szerelmeseinek jó hírünk van: ezen kívül még végtelen receptet találtok az oldalon, de most hozunk is párat.
Kung Pao csirke gluténmentesen