Hozzávalók
A halhoz
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek miso paszta
- 1 ek méz
- 1 db lime leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- bors
- 1 mk chilipehely
- 350 g tengerisügér-filé
Az ázsiai coleslaw-hoz
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 120 g lila káposzta
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor friss koriander
- 100 g kimchi konzerv
- 120 g edamame szójabab
- 2 ek tejföl
- 4 ek light majonéz
- 1 ek méz
- 2 tk chilipor
- 1 ek almaecet
- 3 ek szezámmag
- 1 ek szezámolaj
- 50 g aprított földimogyoró
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
- 1 db lime leve
Hozzávalók
A halhoz
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek miso paszta
- 1 ek méz
- 1 db lime leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- bors
- 1 mk chilipehely
- 350 g tengerisügér-filé
Az ázsiai coleslaw-hoz
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 120 g lila káposzta
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor friss koriander
- 100 g kimchi konzerv
- 120 g edamame szójabab
- 2 ek tejföl
- 4 ek light majonéz
- 1 ek méz
- 2 tk chilipor
- 1 ek almaecet
- 3 ek szezámmag
- 1 ek szezámolaj
- 50 g aprított földimogyoró
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
- 1 db lime leve
A miso szószos halfilé első lépéseként a szószt készítjük el. Ehhez egy tálban kikeverjük a szójaszószt, a miso pasztát, a mézet, a lime levét, a reszelt fokhagymát, 2 ek olívaolajat, borsot és a chilipelyhet.
A halfiléket kiszálkázzuk, majd forró serpenyőben felhevítjük a maradék 2 ek olívaolajat, és a bőrös oldalával lefelé megpirítjuk rajta a halat úgy, hogy lenyomjuk egy sütőlapáttal, így nem pöndörödik fel a bőre. A lepirított filéket a bőrükkel lefelé egy tepsire sorakoztatjuk bőrrel lefelé, majd lekenjük a halhúst a misós szósszal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 4-5 percre.
A coleslaw-hoz a répát lereszeljük, a lila káposztát vékony csíkokra vágjuk, és felaprítjuk az újhagymát és a koriandert is. Ezeket egy tálba dobjuk, majd mehet hozzá a kimchi, a forró vízbe áztatott, majd leszűrt szójabab, és az egészet alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mézet, a chiliport, az almaecetet, a szezámmagot, a szezámolajat, és alaposan összeforgatjuk. A tetejét megszórjuk aprított földimogyoróval és kevés korianderrel.
Jöhet is a tálalás: egy tányérra szedünk két megsült halfilét, mellé egy adag coleslaw-t, megszórjuk kevés újhagymával és végül meglocsoljuk az egészet frissen facsart lime-lével.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 5 perc
Ha tetszett a miso szószos halfilé recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több izgalmas halas recept vár az oldalunkon:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 13 g
Kalória: 209 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 5.85 g
Szénhidrát: 44.92 g
Zsír: 25.09 g
Kalória: 417.72 kcal