Hozzávalók
A tésztához
- 200 g rétesliszt
- 60 g sertészsír + a pihentetéshez
- 400 g 00-s liszt
- 300 ml víz
- 2 tk só
- 1 tk 10%-os ecet
A töltelékhez
- 400 g darált marhahús
- 4 cm gyömbér
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 tk őrölt koriandermag
- ½ tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt bors
- 0.25 tk őrölt fahéj
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 40 g sertészsír
- 320 g reszelt káposzta
- 2 szál újhagyma
- 2 tk só
A formázáshoz
- 50 g sertészsír
- 2 ek étolaj
A mártogatóshoz
- 50 g sriracha
- 50 g mirin
- 50 g rizsecet
- 1 tk darált csípős paprika
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g rétesliszt
- 60 g sertészsír + a pihentetéshez
- 400 g 00-s liszt
- 300 ml víz
- 2 tk só
- 1 tk 10%-os ecet
A töltelékhez
- 400 g darált marhahús
- 4 cm gyömbér
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 tk őrölt koriandermag
- ½ tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt bors
- 0.25 tk őrölt fahéj
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 40 g sertészsír
- 320 g reszelt káposzta
- 2 szál újhagyma
- 2 tk só
A formázáshoz
- 50 g sertészsír
- 2 ek étolaj
A mártogatóshoz
- 50 g sriracha
- 50 g mirin
- 50 g rizsecet
- 1 tk darált csípős paprika
A kínai marhahúsos lepény recept elkészítését a tészta összeállításával kezdjük. Ehhez a réteslisztet és a zsírt egy dagasztógép üstjében összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, valamint a vízben elkevert sót és ecetet. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd zsírral megkent frissen tartó fóliába csomagolva téglatest alakúra formázzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen a tészta.
A darált húst összekeverjük a reszelt gyömbérrel, a fűszerekkel, a zsírral, a káposztával és a vékonyan felkarikázott újhagymával. Sózzuk és alaposan összedolgozzuk, majd 16 db egyforma gombócot formázunk belőle.
A tésztát 60 g-os darabokra osztjuk, és egy kizsírozott edénybe tesszük. A formázáshoz szükséges zsírt megolvasztjuk és összekeverjük az olajjal. Ezzel a zsíros-olajos keverékkel bekenjük a munkafelületet, és egy vékony, rövid sodrófa segítségével 5 cm széles, hosszú csíkokat nyújtunk a tésztadarabokból.
A tésztacsík elején hosszában eloszlatunk egy adag tölteléket, majd elkezdjük feltekerni a tésztát. Minden tekerésnél húzunk is rajta egy kicsit, hogy a lehető legvékonyabb tésztát kapjuk. A tésztatekercseket zsíros felületen kilapítjuk, majd egy sütőbe rakható serpenyőben, kevés zsír és olaj keverékén oldalanként 2 perc alatt elősütjük. Ezután 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 10 percre.
A mártogatóshoz kikeverjük az alapanyagokat, és ezzel tálaljuk a megsült lepényeket.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetési idő: minimum 2 óra
- Sütési idő: 10 perc
Ha tetszett a kínai illatos-omlós marhahúsos lepény recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!