Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 5 - 6 ek gluténmentes szójaszósz
- 3 - 4 tk kukoricakeményítő
- 1 csokor újhagyma
- 5 cm-nyi gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olaj
- 1 db chilipaprika
- só
- ½ tk szecsuáni bors (vagy fekete bors)
- 2 tk barna cukor
- 2 - 3 tk rizsecet
- 150 g sótlan földimogyoró
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 5 - 6 ek gluténmentes szójaszósz
- 3 - 4 tk kukoricakeményítő
- 1 csokor újhagyma
- 5 cm-nyi gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olaj
- 1 db chilipaprika
- só
- ½ tk szecsuáni bors (vagy fekete bors)
- 2 tk barna cukor
- 2 - 3 tk rizsecet
- 150 g sótlan földimogyoró
A csirkét apró kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Rálocsolunk 3-4 evőkanál szójaszószt, megszórjuk 2 teáskanál keményítővel, majd az egészet átkeverjük. Lehetőség szerint 1 órára hűtőbe tesszük.
Az újhagymát ferdén felszeleteljük, a gyömbért és a fokhagymát apró darabokra vágjuk.
Olajat hevítünk, majd beledobjuk a chilit, amit előbb félbe is vághatunk. 20-30 másodperc pirítás után kivesszük, majd jöhet a serpenyőbe a csirke. Kb. 2 percig pirítjuk, sózzuk, megszórjuk szecsuáni borssal, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott gyömbért és fokhagymát. A csirkére öntünk 100-150 ml vizet – attól függően, hogy mennyire szeretnénk, hogy szaftos legyen.
Egy tálba öntünk kb. 2 evőkanál szójaszószt, és elkeverünk benne egy púpozott teáskanál keményítőt. Tovább fűszerezzük az ételünket, aduk hozzá egy kevés barna cukrot, ráöntjük a keményítős szójaszószt, hozzáadjuk a rizsecetet, majd beletesszük a felkarikázott újhagymát és a sótlan pörkölt mogyorót. Megkóstoljuk, és ha szükséges, beállítjuk az ízeket. Nem baj, ha nagyon intenzív. Sőt… 😉
Rizzsel tálaljuk. A tetejét megszórjuk még egy kis felaprított mogyoróval, és újhagymával díszítjük.
Ha tetszett a Kung Pao csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!