A szerzetesek eledele recept első lépéseként a fafülgombát langyos vízben előáztatjuk. A brokkolit kisebb, fogyasztható méretű rózsákra bontjuk. A kínai kel leveleit 3 x 3 cm-es darabokra vágjuk. A sárgarépát srégen, vékonyan felszeleteljük. A csiperkegomba szárát lapokra vágjuk, majd méretétől függően a fejét egészben hagyjuk vagy kettévágjuk. A gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy fazékban vizet forralunk, majd először a brokkolit rakjuk bele, és 1 percig előfőzzük. Ezt követően hozzászórjuk a répát és a kínai kelt is, majd további 2 percig főzzük. Ezután leszűrjük a zöldségeket, és jéghideg vízbe tesszük felhasználásig, hogy ne veszítsenek a színükből.
Egy wokban olajat melegítünk, amin előpirítjuk a gyömbért és a fokhagymát. Rárakjuk a fafülgombát és a csiperkegombát, fél percig pirítjuk, majd belerakjuk az előfőzött, lecsepegtetett zöldségeket. Sóval, szójaszósszal, fekete borssal és cukorral fűszerezzük, majd jól összekeverjük. A keményítőt felhígítjuk egy kevés vízzel, és beleöntjük. Mielőtt levesszük a tűzről, meglocsoljuk egy kis szezámolajjal. A kész ételt főtt rizzsel tálalhatjuk.

- Elkészítési idő: 25 perc
Az ázsiai kaják szerelmesei számára van egy jó hírünk: hamarosan megjelenik Mengyi első könyve, az Ázsiai kaják. Előrendeléshez katt ide!