A gombóchoz a húst ledaráljuk és összekeverjük a finomra vágott fokhagymával, gyömbérrel és újhagymával, a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Ebből aztán 12 db gombócot formázunk, és egy serpenyőben, magas hőfokon körbesütjük őket az olajon.
A teriyaki szószhoz egy kisebb tálban összekeverjük a szeletelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a cukrot, a szójaszószt, a rizsecetet és a fehérbort.
Miután szépen körbekérgesítettük a gombócokat, rázúdítjuk a teriyaki alapot és közepes hőfokon elkezdjük párolni. A vizet kikeverjük a keményítővel, ezt is hozzáöntjük az alaphoz, és fedő alatt készre főzzük benne a gombócokat úgy, hogy szép sűrű mártást kapjunk a végén.
A rizstésztát a csomagoláson jelzett módon megfőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a szezámolajjal.
Tányérba szedjük a tésztát és mellé pakoljuk a gombócokat a mártással együtt. Megszórjuk aprított újhagymával, szezámmaggal, chilipehellyel, és egy-egy cikk lime-ot kínálunk mellé.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési és főzési idő: 15-20 perc
Mi teljesen odavagyunk az ázsiai ízekért! Te is? Akkor a teriyaki csirkegombóc után próbáld ki ezeket is!
Kókusztejes ázsiai zöldségragu