Ázsiai kaják

Teriyakicsirkegombócrizstésztával

Teriyaki csirkegombóc rizstésztával

Hozzávalók
A tálaláshoz
A gombóchoz
500 g
csirkecombfilé
4 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
4 szál
újhagyma
2 db
tojás
só, bors
2 - 3 ek
zsemlemorzsa
4 ek
étolaj
A teriyaki szószhoz
4 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
3 ek
barna cukor
100 ml
gluténmentes szójaszósz
40 ml
rizsecet
40 ml
fehérbor
200 ml
víz
1 tk
keményítő
A tésztához
300 g
rizstészta
2 ek
szezámolaj
2 szál
újhagyma
2 mk
fehér szezámmag
t mk chilipehely
1 db
lime

Elkészítés

A gombóchoz a húst ledaráljuk és összekeverjük a finomra vágott fokhagymával, gyömbérrel és újhagymával, a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Ebből aztán 12 db gombócot formázunk, és egy serpenyőben, magas hőfokon körbesütjük őket az olajon. 

A teriyaki szószhoz egy kisebb tálban összekeverjük a szeletelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a cukrot, a szójaszószt, a rizsecetet és a fehérbort. 

Miután szépen körbekérgesítettük a gombócokat, rázúdítjuk a teriyaki alapot és közepes hőfokon elkezdjük párolni. A vizet kikeverjük a keményítővel, ezt is hozzáöntjük az alaphoz, és fedő alatt készre főzzük benne a gombócokat úgy, hogy szép sűrű mártást kapjunk a végén.

A rizstésztát a csomagoláson jelzett módon megfőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a szezámolajjal.

Tányérba szedjük a tésztát és mellé pakoljuk a gombócokat a mártással együtt. Megszórjuk aprított újhagymával, szezámmaggal, chilipehellyel, és egy-egy cikk lime-ot kínálunk mellé.

teriyaki-csirkegomboc-rizstesztaval
Teriyaki csirkegombóc rizstésztával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési és főzési idő: 15-20 perc

Mi teljesen odavagyunk az ázsiai ízekért! Te is? Akkor a teriyaki csirkegombóc után próbáld ki ezeket is!

Kókusztejes ázsiai zöldségragu

Ázsiai karfiolsteak fűszeres ropogós burgonyával

Sushi wrap sushi nélkül

www.streetkitchen.hu

Az ázsiai ízek rajongói most jól figyeljenek! Gyors és látványos kajaötletet mutatunk, ami tökéletes akár egy randira is. Tuti nem marad el a siker utána… :)

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

4 főre
A tálaláshoz
A gombóchoz
500 g
csirkecombfilé
4 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
4 szál
újhagyma
2 db
tojás
só, bors
2 - 3 ek
zsemlemorzsa
4 ek
étolaj
A teriyaki szószhoz
4 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
3 ek
barna cukor
100 ml
gluténmentes szójaszósz
40 ml
rizsecet
40 ml
fehérbor
200 ml
víz
1 tk
keményítő
A tésztához
300 g
rizstészta
2 ek
szezámolaj
2 szál
újhagyma
2 mk
fehér szezámmag
t mk chilipehely
1 db
lime

A gombóchoz a húst ledaráljuk és összekeverjük a finomra vágott fokhagymával, gyömbérrel és újhagymával, a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Ebből aztán 12 db gombócot formázunk, és egy serpenyőben, magas hőfokon körbesütjük őket az olajon. 

A teriyaki szószhoz egy kisebb tálban összekeverjük a szeletelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a cukrot, a szójaszószt, a rizsecetet és a fehérbort. 

Miután szépen körbekérgesítettük a gombócokat, rázúdítjuk a teriyaki alapot és közepes hőfokon elkezdjük párolni. A vizet kikeverjük a keményítővel, ezt is hozzáöntjük az alaphoz, és fedő alatt készre főzzük benne a gombócokat úgy, hogy szép sűrű mártást kapjunk a végén.

A rizstésztát a csomagoláson jelzett módon megfőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a szezámolajjal.

Tányérba szedjük a tésztát és mellé pakoljuk a gombócokat a mártással együtt. Megszórjuk aprított újhagymával, szezámmaggal, chilipehellyel, és egy-egy cikk lime-ot kínálunk mellé.

teriyaki-csirkegomboc-rizstesztaval
Teriyaki csirkegombóc rizstésztával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési és főzési idő: 15-20 perc

Mi teljesen odavagyunk az ázsiai ízekért! Te is? Akkor a teriyaki csirkegombóc után próbáld ki ezeket is!

Kókusztejes ázsiai zöldségragu

Ázsiai karfiolsteak fűszeres ropogós burgonyával

Sushi wrap sushi nélkül

Ha tetszett a teriyaki csirkegombóc rizstésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése