Hozzávalók
- 1 csomag gluténmentes halrudacska (360 g-os kiszerelés)
- 100 g light majonéz
- 2 tk sriracha szósz
- 0.25 db kígyóuborka
- 1 db avokádó
- 2 ek fekete szezámmag
- 200 g főtt jázminrizs
- 8 db nori algalap
- 100 g light sajtkrém
- 2 ek hoisin szósz
Hozzávalók
- 1 csomag gluténmentes halrudacska (360 g-os kiszerelés)
- 100 g light majonéz
- 2 tk sriracha szósz
- 0.25 db kígyóuborka
- 1 db avokádó
- 2 ek fekete szezámmag
- 200 g főtt jázminrizs
- 8 db nori algalap
- 100 g light sajtkrém
- 2 ek hoisin szósz
A sushi wraphez először a halrudacskákat egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és készre sütjük a dobozon található leírás szerint. Közben összekeverjük a majonézt a sriracha szósszal, vékonyra felszeleteljük az uborkát és az avokádót, illetve hozzákeverjük a fekete szezámmagot a rizshez.
Amint készen vannak a halrudacskák, jöhet is a wrapek összeállítása. 2 db algalapot egymásra helyezünk, majd a szemünkkel 4 részre osztjuk. Egy éles kés vagy olló segítségével bevágjuk a felénél a közepéig – ez fogja lehetővé tenni, hogy össze tudjuk hajtani a kis csomagunkat.
Az egyik részre sajtkrémet kenünk és ráhelyezzük a vékony uborkaszeleteket, a következőre vizes kézzel rányomkodjuk a szezámmagos rizst, a harmadikra rátesszük a halrudacskákat, majd utoljára a vékony avokádószeleteket helyezzük rá. A rizsre ízlés szerint kenünk a csípős majonézből, az avokádós részre pedig mehet az édes-sós hoisin szósz.
Egymásra hajtogatjuk a 4 részt, félbevágjuk, és már kész is! Ha maradt még szószotok, nyugodtan mártogassátok bele a kész wrapet!
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a sushi wrap receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!