Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (115 g/fej)
- 5 cm reszelt gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek miso paszta
- 2 tk gochujang (koreai chilipaszta)
- 2 ek szójaszósz
- 200 g édesburgonya
- 200 g csiperkegomba
- 350 g tofu
- 2 db kaliforniai paprika (200 g/db)
- 300 g brokkoli
- 300 ml kókusztej
- 2 konzerv kókusztejszín (165 g-os kiszerelés)
- 2 db lime leve
- só, bors
A tálaláshoz
- 600 g főtt jázminrizs
- 2 ek szezámmag
- ½ csokor friss koriander
Kókusztejes ázsiai zöldségragu
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (115 g/fej)
- 5 cm reszelt gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek miso paszta
- 2 tk gochujang (koreai chilipaszta)
- 2 ek szójaszósz
- 200 g édesburgonya
- 200 g csiperkegomba
- 350 g tofu
- 2 db kaliforniai paprika (200 g/db)
- 300 g brokkoli
- 300 ml kókusztej
- 2 konzerv kókusztejszín (165 g-os kiszerelés)
- 2 db lime leve
- só, bors
A tálaláshoz
- 600 g főtt jázminrizs
- 2 ek szezámmag
- ½ csokor friss koriander
Az ázsiai zöldségragu elkészítéséhez az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, majd rádobjuk a finomra aprított vöröshagymát, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, és alaposan lepirítjuk pár perc alatt. Ezután mehetnek hozzá az ízesítők, azaz a miso paszta, a gochujang és a szójaszósz. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a 1,5 cm-es kockákra vágott édesburgonyát, a cikkekre vágott gombákat, a 1,5 cm-es kockára vágott tofut, a 0,5 cm-es csíkokra vágott kaliforniai paprikát és az apróra rózsáira szedett brokkolit.
Magas hőfokon odapirítunk neki 3-4 percig, majd felöntjük a kókusztejjel és lefedve 15-20 percig főzzük. Ezután mehet hozzá a kókusztejszín, a lime kifacsart leve, pici só és frissen őrölt bors. Alaposan elkeverjük és 3-4 perc alatt összerottyantjuk. A kész zöldségragut jázminrizzsel tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk szezámmaggal és frissen aprított korianderrel.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a kókusztejes ázsiai zöldségragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!