A burgonyákat alaposan megmossuk, áttöröljük és becsomagoljuk 1-1 darab alufóliába, majd mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percre (burgonya nagyságától is függ). Közben a quinoát felöntjük bővebb, enyhén sós vízzel, puhára főzzük, majd leszűrjük.

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben, kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemellet és a fűszereket is. Mikor szépen kifehéredett a csirke, hozzákeverjük a többi hozzávalót is, a quinoával együtt, és egyet forralunk rajta.

Kivesszük a burgonyákat a sütőből, óvatosan kicsomagoljuk a fóliából, félbevágjuk őket, kis mélyedést kaparunk a 4 db, fél burgonya belsejében, beletöltjük a tölteléket, és visszadobjuk a sütőbe 10-15 percre. Tejföllel és korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.