A sót feloldjuk a vízben, és az oldalast beáztatjuk ebbe az oldatba 1 órára.
A fokhagymát a fűszerekkel és az olajjal együtt leturmixoljuk.
Mikor letelt az egy óra, a húsokat kivesszük a sóoldatból, hideg vízzel átöblítjük és nagyjából szárazra töröljük. A fokhagymás-fűszeres páccal mindenhol alaposan bekenjük az oldalast, és egy tepsibe pakoljuk.
Aláöntjük a sört, lefedjük sütőpapírral és alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 90 percre.
Ha letelt az idő, levesszük róla a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és még 20 percig sütjük az oldalast.
A kedvenc köretünkkel tálaljuk – mi most épp petrezselymes burgonyát készítettünk hozzá, aminek a pontos receptjét ide kattintva találjátok!
Alegfinomabbsültoldalas
Ki ne szeretné a szaftos, omlós, ínycsiklandó sült oldalast? Ez a recept garantáltan leveszi a lábáról a családot és a barátokat is! Ráadásul nem is olyan bonyolult elkészíteni, mint gondolnátok. Kövessétek a lépéseket, és pillanatok alatt az asztalra varázsolhatjátok ezt a mennyei fogást.
A legfinomabb sült oldalas az, amitől a tányér csendben kiürül, és mindenki csak hümmög. Nem kell túlbonyolítani: jó minőségű hús, lassú sütés, fűszeres pác, és egy ragacsos, karamellizált kérges végeredmény – ennyi a titok. Az igazi oldalas kívül pirult, belül omlós, és a csont szinte magától válik el a hústól. Figyelj rá, hogy szép húsos darabot válassz – ne csak csont legyen! A legjobb, ha kicsit márványozott a hús (vagyis van benne egy kis zsír), mert ez adja majd az omlósságát. Ha lehet, friss, nem fagyasztott oldalast vegyél, és kérd meg a hentest, hogy darabolja fel egyenletesen, hogy minden szelet egyszerre süljön meg.
Hozzávalók
Elkészítés
A sót feloldjuk a vízben, és az oldalast beáztatjuk ebbe az oldatba 1 órára.
A fokhagymát a fűszerekkel és az olajjal együtt leturmixoljuk.
Mikor letelt az egy óra, a húsokat kivesszük a sóoldatból, hideg vízzel átöblítjük és nagyjából szárazra töröljük. A fokhagymás-fűszeres páccal mindenhol alaposan bekenjük az oldalast, és egy tepsibe pakoljuk.
Aláöntjük a sört, lefedjük sütőpapírral és alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 90 percre.
Ha letelt az idő, levesszük róla a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és még 20 percig sütjük az oldalast.
A kedvenc köretünkkel tálaljuk – mi most épp petrezselymes burgonyát készítettünk hozzá, aminek a pontos receptjét ide kattintva találjátok!

Ha újra akarod melegíteni, akkor lefedve, sütőben a legjobb (kb. 160 °C-on, 10–15 perc), így nem szárad ki. Egy kis víz vagy alaplé mehet alá a tepsibe, hogy visszajöjjön a szaftosság. Mikróban is lehet, de akkor takard le, és spricceld meg vízzel, hogy ne legyen gumis. Köretként nem kell túlgondolni: ropogós krumpli, coleslaw, grillezett kukorica, kenyérrel tunkolható szaft – és már kész is a boldogság. Ez az a kaja, amitől még a legnagyobb dumagépek is elhallgatnak egy percre.
A leginomabb sült oldalas mellé akár ezek a köretek is illenek:
Ha tetszett a legfinomabb sült oldalas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!