Brutális kaják

Alegfinomabbsültoldalas

A legfinomabb sült oldalas
A legfinomabb sült oldalas petrezselymes burgonyával

Hozzávalók
100 g
1 l
víz
1 kg
darabolt oldalas
6 gerezd
fokhagyma
1 mk
fűszerpaprika
1 mk
őrölt kömény
0.5 mk
durvára tört bors
100 ml
étolaj
250 ml
sör

Elkészítés
  1. A sót feloldjuk a vízben, és az oldalast beáztatjuk ebbe az oldatba 1 órára.

  2. A fokhagymát a fűszerekkel és az olajjal együtt leturmixoljuk.

  3. Mikor letelt az egy óra, a húsokat kivesszük a sóoldatból, hideg vízzel átöblítjük és nagyjából szárazra töröljük. A fokhagymás-fűszeres páccal mindenhol alaposan bekenjük az oldalast, és egy tepsibe pakoljuk.

  4. Aláöntjük a sört, lefedjük sütőpapírral és alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 90 percre.

  5. Ha letelt az idő, levesszük róla a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és még 20 percig sütjük az oldalast.

  6. A kedvenc köretünkkel tálaljuk – mi most épp petrezselymes burgonyát készítettünk hozzá, aminek a pontos receptjét ide kattintva találjátok!

www.streetkitchen.hu

Ki ne szeretné a szaftos, omlós, ínycsiklandó sült oldalast? Ez a recept garantáltan leveszi a lábáról a családot és a barátokat is! Ráadásul nem is olyan bonyolult elkészíteni, mint gondolnátok. Kövessétek a lépéseket, és pillanatok alatt az asztalra varázsolhatjátok ezt a mennyei fogást.

A legfinomabb sült oldalas az, amitől a tányér csendben kiürül, és mindenki csak hümmög. Nem kell túlbonyolítani: jó minőségű hús, lassú sütés, fűszeres pác, és egy ragacsos, karamellizált kérges végeredmény – ennyi a titok. Az igazi oldalas kívül pirult, belül omlós, és a csont szinte magától válik el a hústól. Figyelj rá, hogy szép húsos darabot válassz – ne csak csont legyen! A legjobb, ha kicsit márványozott a hús (vagyis van benne egy kis zsír), mert ez adja majd az omlósságát. Ha lehet, friss, nem fagyasztott oldalast vegyél, és kérd meg a hentest, hogy darabolja fel egyenletesen, hogy minden szelet egyszerre süljön meg.

Hozzávalók

4 főre
100 g
1 l
víz
1 kg
darabolt oldalas
6 gerezd
fokhagyma
1 mk
fűszerpaprika
1 mk
őrölt kömény
0.5 mk
durvára tört bors
100 ml
étolaj
250 ml
sör

Elkészítés

  1. A sót feloldjuk a vízben, és az oldalast beáztatjuk ebbe az oldatba 1 órára.

  2. A fokhagymát a fűszerekkel és az olajjal együtt leturmixoljuk.

  3. Mikor letelt az egy óra, a húsokat kivesszük a sóoldatból, hideg vízzel átöblítjük és nagyjából szárazra töröljük. A fokhagymás-fűszeres páccal mindenhol alaposan bekenjük az oldalast, és egy tepsibe pakoljuk.

  4. Aláöntjük a sört, lefedjük sütőpapírral és alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 90 percre.

  5. Ha letelt az idő, levesszük róla a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és még 20 percig sütjük az oldalast.

  6. A kedvenc köretünkkel tálaljuk – mi most épp petrezselymes burgonyát készítettünk hozzá, aminek a pontos receptjét ide kattintva találjátok!

A legfinomabb sült oldalas petrezselymes burgonyával tálalva
A legfinomabb sült oldalas (Fotó: Street Kitchen)

Ha újra akarod melegíteni, akkor lefedve, sütőben a legjobb (kb. 160 °C-on, 10–15 perc), így nem szárad ki. Egy kis víz vagy alaplé mehet alá a tepsibe, hogy visszajöjjön a szaftosság. Mikróban is lehet, de akkor takard le, és spricceld meg vízzel, hogy ne legyen gumis. Köretként nem kell túlgondolni: ropogós krumpli, coleslaw, grillezett kukorica, kenyérrel tunkolható szaft – és már kész is a boldogság. Ez az a kaja, amitől még a legnagyobb dumagépek is elhallgatnak egy percre.

A leginomabb sült oldalas mellé akár ezek a köretek is illenek:

Cukormentes coleslaw

Almás-tökmagos őszi saláta

Petrezselymes újburgonya

Ha tetszett a legfinomabb sült oldalas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept