Brutális kaják

Barnasörös,karamellizálthagymáspásztorpite

Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite

Hozzávalók
A raguhoz
olaj
5 fej
hagyma
só, bors
500 g
darált borjúhús
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
2 szál
szárzeller
500 ml
barna sör
200 g
zöldborsó
2 tk
keményítő
A krumplipüréhez
1 kg
krumpli
fél szerecsendió
só, bors
100 g
vaj

Elkészítés

A krumplipüréhez sós vízben, megpucolva, kockára vágva megfőzzük a krumplit, leszűrjük, majd a vajjal és a fűszerekkel áttörjük. 

A raguhoz egy kevés olajon üvegesre pároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát, amit sózunk, borsozunk, majd lassú tűzön megkaramellizáljuk. 

Egy nagyobb lábasban 2-3 evőkanál olajon elkezdjük pirítani a darált húst, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, répát, zellert, és lepirítjuk. Felöntjük a sörrel, és ha a felét elfőtte, mehet rá a borsó. Megszórjuk a keményítővel, és hagyjuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön a ragu, majd összeforgatjuk a karamellizált hagymával is. Ezután egy mélyebb tepsibe rakjuk, elsimítjuk a tetején a krumplipürét, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul a teteje.

Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite
Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite

www.streetkitchen.hu

Megcsináltuk a klasszikus pásztorpitét, most felturbózva egy kis karamellizált hagymával és rengeteg barna sörrel. Az utóbbi miatt annyira csodás, mély ízek jöttek elő, hogy bátran ajánlom, hogy sört használjatok a főzéshez.

Hozzávalók

4 - 6 főre
A raguhoz
olaj
5 fej
hagyma
só, bors
500 g
darált borjúhús
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
2 szál
szárzeller
500 ml
barna sör
200 g
zöldborsó
2 tk
keményítő
A krumplipüréhez
1 kg
krumpli
fél szerecsendió
só, bors
100 g
vaj

A krumplipüréhez sós vízben, megpucolva, kockára vágva megfőzzük a krumplit, leszűrjük, majd a vajjal és a fűszerekkel áttörjük. 

A raguhoz egy kevés olajon üvegesre pároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát, amit sózunk, borsozunk, majd lassú tűzön megkaramellizáljuk. 

Egy nagyobb lábasban 2-3 evőkanál olajon elkezdjük pirítani a darált húst, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, répát, zellert, és lepirítjuk. Felöntjük a sörrel, és ha a felét elfőtte, mehet rá a borsó. Megszórjuk a keményítővel, és hagyjuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön a ragu, majd összeforgatjuk a karamellizált hagymával is. Ezután egy mélyebb tepsibe rakjuk, elsimítjuk a tetején a krumplipürét, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul a teteje.

Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite
Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite

Ha tetszett a Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept