Brutális kaják

Kínaiszaftosmarharagutésztával

Kínai szaftos marharagu tésztával

Hozzávalók
1 kg
marhaoldalas, nagy kockákra vágva
2 ek
olaj
só, bors
1 db
piros chili
5 cm-es
friss gyömbér
1 tk
paradicsompüré
2 fej
vöröshagyma (kicsi)
5 gerezd
fokhagyma
2 szem
csillagánizs
1 rúd
egész fahéj
200 ml
fehérbor (én most furmintot és mirint használtam fele-fele arányban)
1 tk
kínai ötfűszer keverék
7 ek
szójaszósz
3 ek
sötét szójaszósz
1 l
víz
1 db
lime
2 tk
szezámolaj
2 csapott ek
keményítő + 3 ek hideg víz
A tálaláshoz
500 g
kínai stílusú tészta (noodles)
1 db
kígyóuborka
4 - 5
újhagyma

Elkészítés
Egy nagy lábosban, az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott chilit és gyömbért. Rádobjuk a nagyobb darabokra vágott marhahúst és magas lángon 4-5 percig pirítjuk. Ha a hús felülete mindenhol megpirult, rátesszük a paradicsompürét, ízlés szerint borsot és ezzel is pirítjuk még 1 percig. Rárakjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, csillagánizst, fahéjat, kínai ötfűszer keveréket, és ha üvegesre párolódott a hagyma, akkor felöntjük a borral.
Ha teljesen elfőtte a bort, meglocsoljuk a szójaszószokkal, elkeverjük és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd alacsony lángon, lefedve főzzük lassan tovább. Időnként megkeverjük és addig főzzük amíg a hús le nem omlik a csontról (3-4 óra). Ha megpuhult a hús, felvesszük közepesre a lángot, levesszük a fedőt, belefacsarjuk a lime levét, meglocsoljuk a szezámolajjal és hagyjuk további 25 percig így főni. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Az uborkát hosszában elfelezzük, egy teáskanállal a magokat kikaparjuk belőle és az újhagymával együtt vékonyan felszeleteljük. Ha letelt a 25 perc a ragunak, a keményítőt elkeverjük a hideg vízzel, és beleöntjük a raguba. Ha elkezdett besűrűsödni, további 3-4 percig főzzük alacsony lángon. A ragu tésztával és a friss zöldségekkel tálalva a legjobb!

www.streetkitchen.hu

Egyáltalán nem megúszós receptet hoztam most :D A marhahúsnak amúgy is sok idő kell, de minden egyes órát megér ez a ragu, ha szeretitek az ázsiai ízeket! :P Az uborka, hogyha kiszeditek a magos vizes belső részét, sokkal ropogósabb lesz, ami nagyon jól megy a sűrű szaft mellé.

Hozzávalók

4 - 6 főre
1 kg
marhaoldalas, nagy kockákra vágva
2 ek
olaj
só, bors
1 db
piros chili
5 cm-es
friss gyömbér
1 tk
paradicsompüré
2 fej
vöröshagyma (kicsi)
5 gerezd
fokhagyma
2 szem
csillagánizs
1 rúd
egész fahéj
200 ml
fehérbor (én most furmintot és mirint használtam fele-fele arányban)
1 tk
kínai ötfűszer keverék
7 ek
szójaszósz
3 ek
sötét szójaszósz
1 l
víz
1 db
lime
2 tk
szezámolaj
2 csapott ek
keményítő + 3 ek hideg víz
A tálaláshoz
500 g
kínai stílusú tészta (noodles)
1 db
kígyóuborka
4 - 5
újhagyma
Egy nagy lábosban, az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott chilit és gyömbért. Rádobjuk a nagyobb darabokra vágott marhahúst és magas lángon 4-5 percig pirítjuk. Ha a hús felülete mindenhol megpirult, rátesszük a paradicsompürét, ízlés szerint borsot és ezzel is pirítjuk még 1 percig. Rárakjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, csillagánizst, fahéjat, kínai ötfűszer keveréket, és ha üvegesre párolódott a hagyma, akkor felöntjük a borral.
Ha teljesen elfőtte a bort, meglocsoljuk a szójaszószokkal, elkeverjük és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd alacsony lángon, lefedve főzzük lassan tovább. Időnként megkeverjük és addig főzzük amíg a hús le nem omlik a csontról (3-4 óra). Ha megpuhult a hús, felvesszük közepesre a lángot, levesszük a fedőt, belefacsarjuk a lime levét, meglocsoljuk a szezámolajjal és hagyjuk további 25 percig így főni. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Az uborkát hosszában elfelezzük, egy teáskanállal a magokat kikaparjuk belőle és az újhagymával együtt vékonyan felszeleteljük. Ha letelt a 25 perc a ragunak, a keményítőt elkeverjük a hideg vízzel, és beleöntjük a raguba. Ha elkezdett besűrűsödni, további 3-4 percig főzzük alacsony lángon. A ragu tésztával és a friss zöldségekkel tálalva a legjobb!

Ha tetszett a Kínai szaftos marharagu tésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept