Brutális kaják

Különlegesreggeli,ebédésvacsorareceptek

Különleges reggeli, ebéd és vacsora receptek

Hozzávalók
Reggeli krumplipite (1 pitéhez)
2 db
nagy krumpli (kb. 600 g)
500 g
ricotta
300 g
bébispenót
100 g
feta sajt
3 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
3 ek
vaj
2 db
tojás
1 nagy csipet
1 csokor
friss petrezselyem
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
Sült csirke édesburgonyás bulgurral (4 főre)
A húshoz
1 egész
csirke
100 g
puha vaj
1 tk
őrölt gyömbér
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
paradicsompüré
0.5 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
szecsuani bors
0.5 tk
őrölt görögszéna
só, bors
A körethez
2 bögre
bulgur
4 bögre
forró víz
20 dkg
édesburgonya
15 g
hideg vaj
2 db
alma
1 db
citromhéja
0.5 db
citrom leve
0.5 csokor
frisspetrezselyem
só, bors
Szuper paninik vacsorára (1-1 paninihez)
A pesto rossoshoz
2 marék
hántolt mandula
1 csokor
friss petrezselyem
1 gerezd
fokhagyma
20 g
reszelt parmezán
4 db
nagyobb koktélparadicsom
0.5 dl
olívaolaj
só, bors
Az összeszereléshez
6 szelet
olasz szalámi
1 db
ciabatta
1 marék
rukkola
sok-sok reszel Gauda (vagy más zsiros lágy sajt)
A grillezett zöldségeshez
1 db
cukkini
1 db
piros kaliforniai paprika
1 fej
nagyobb lilahagyma
1 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
1 db
ciabatta
200 g
mozzarella
4 szelet
mortadella
Körtés-bodzás limonádé (2 főre)
1 db
körte
0.5 db
lime leve
0.5 dl
bodzaszörp
2 dl
szóda / ásványvíz
2 db
friss zsályalevél
1 marék
jég

Elkészítés

Reggeli krumplipite

A krumpli kétharmadát kb. 3 mm vastag karikákra, az egyharmadát pedig ugyanilyen vastagságú ovális darabokra vágjuk, hosszanti irányban. Több részletben 1-1 ek olívaolaj és vaj keverékén pár perc alatt aranybarnára elősütjük a krumpli korongokat, majd félretesszük őket. Az ovális alakúakkal kitapétázunk egy kivajazott kapcsos sütőforma peremét, úgy, hogy kissé fedjék egymást. A kör alakúakkal pedig kibéleljük az alját, szintén úgy, hogy kissé fedjék egymást.

Alaposan összekeverjük a ricottát, a tojásokat, a sót, a frissen őrölt borsot és jó sok frissen őrölt szerecsendiót. A visszamaradt kevéske olajon megfuttatjuk a felaprított fokhagymát és hozzáadjuk a bébispenótot. Kissé megsózzuk és lefedve pár percig pároljuk, amíg össze nem esik. Ekkor a ricottához adjuk, és kissé lezúzzuk egy botmixerrel. Hozzáadjuk az aprított petrezselymet és beletörjük a fetasajtot. A tölteléket a krumplival kibélelt formába öntjük és 180 fokon 40 percig sütjük.

Sült csirke édesburgonyás bulgurral

A fűszereket, a paradicsompürét és a puha vajat alaposan összekeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. A fűszervajjal alaposan bemasszírozzuk a csirkét, kívül-belül, majd ráültetjük egy kuglófformára és 180 fokon 70 percig sütjük, úgy, hogy 15 percenként fordítunk rajta 90 fokot. Ha elkészült, akkor 20 percig pihentetjük, a formába kifolyt szaftot, pedig nem öntjük ki!

Egy lábasban elkezdjük a bulgurt a forró, sós vízben XX percig főzni, majd lefedve készre pároljuk (a tűzhelyt elzárva).  A megtisztított és apró kockákra vágott édesburgonyát egy forró serpenyőbe tesszük és hozzáöntünk egy kicsit a csirke szaftjából. Amikor megpuhultak, hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és kockákra vágott almát. Összeforgatjuk és megpároljuk. belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a fél citrom levét. Borsozzuk és durvára vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd hozzákeverjük az elkészült bulgurt. Felöntjük a többi szaftot és végül hideg vajkockákat teszünk a tetejére.

Pesto rossos panini

A pestro rossohoz egy késes aprítóval lezúzzuk minden hozzávalót. Egy félbe vágott ciabbatta mindkét oldalát megkenjük a pesztóval, és megszórjuk rengeteg reszelt sajttal. Mindkét sajtos oldalra 3-3 db szalámit pakolunk. Az egyik szalámis felére jöhet még egy adag sajt és egy marék rukkola, majd ráhajtjuk a ciabatta másik felét. Egy forró grillserpenyőben megsütjük mindkét oldalát, úgy, hogy egy lábassal jó alaposan összepréseljük.

grillezett zöldséges panini

Egy forró serpenyőben egy kis olívaolajon elkezdjük lepirítani a karikákra vágott cukkinit, paprikát és a hagymát. Időközben hozzáadjuk a balzsamecetet is és nagy lángon meggrillezzük. Egy félbe vágott ciabbatta mindkét oldalára mozzarella karikákat teszünk, mehetnek rá a mortadella szeletek, majd mindkettőt telepakoljuk a grillezet zöldségekkel. Rakunk még egy sor mozzarella karikát az egyik oldalra és ráhajtjuk a másik felét. Egy forró grillserpenyőben megsüjük mindkét oldalát, úgy, hogy egy lábassal jó alaposan összepréseljük.

Körtés-bodzás limonádé

Egy turmixgépben összeturmixoljuk a kockákra vágott körtét, a lime levét, a bodzaszörpöt, a szódát és a durva jeget. A bátrabbak egy levél zsályát is beleturmixolhatnak. Pohárba töltjük és felöntjük még egy kis szódával, majd zsályalevéllel díszítjük.

www.streetkitchen.hu

Mutatunk nektek egy különleges napi menüt, amiben találtok reggelit, ebédet és vacsorát is. Reggelire egy meglepő pitét javaslunk. Ebédre Zé egy fergeteges sült csirkét csinált édesburgonyás bulgurral, Jani pedig 2 brutális paninit varázsolt vacsorára. Azért az esti órákra is gondoltunk, így egy koktél receptet is elhozott nektek. Próbáljátok ki őket!

Hozzávalók

1
Reggeli krumplipite (1 pitéhez)
2 db
nagy krumpli (kb. 600 g)
500 g
ricotta
300 g
bébispenót
100 g
feta sajt
3 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
3 ek
vaj
2 db
tojás
1 nagy csipet
1 csokor
friss petrezselyem
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
Sült csirke édesburgonyás bulgurral (4 főre)
A húshoz
1 egész
csirke
100 g
puha vaj
1 tk
őrölt gyömbér
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
paradicsompüré
0.5 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
szecsuani bors
0.5 tk
őrölt görögszéna
só, bors
A körethez
2 bögre
bulgur
4 bögre
forró víz
20 dkg
édesburgonya
15 g
hideg vaj
2 db
alma
1 db
citromhéja
0.5 db
citrom leve
0.5 csokor
frisspetrezselyem
só, bors
Szuper paninik vacsorára (1-1 paninihez)
A pesto rossoshoz
2 marék
hántolt mandula
1 csokor
friss petrezselyem
1 gerezd
fokhagyma
20 g
reszelt parmezán
4 db
nagyobb koktélparadicsom
0.5 dl
olívaolaj
só, bors
Az összeszereléshez
6 szelet
olasz szalámi
1 db
ciabatta
1 marék
rukkola
sok-sok reszel Gauda (vagy más zsiros lágy sajt)
A grillezett zöldségeshez
1 db
cukkini
1 db
piros kaliforniai paprika
1 fej
nagyobb lilahagyma
1 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
1 db
ciabatta
200 g
mozzarella
4 szelet
mortadella
Körtés-bodzás limonádé (2 főre)
1 db
körte
0.5 db
lime leve
0.5 dl
bodzaszörp
2 dl
szóda / ásványvíz
2 db
friss zsályalevél
1 marék
jég

Reggeli krumplipite

A krumpli kétharmadát kb. 3 mm vastag karikákra, az egyharmadát pedig ugyanilyen vastagságú ovális darabokra vágjuk, hosszanti irányban. Több részletben 1-1 ek olívaolaj és vaj keverékén pár perc alatt aranybarnára elősütjük a krumpli korongokat, majd félretesszük őket. Az ovális alakúakkal kitapétázunk egy kivajazott kapcsos sütőforma peremét, úgy, hogy kissé fedjék egymást. A kör alakúakkal pedig kibéleljük az alját, szintén úgy, hogy kissé fedjék egymást.

Alaposan összekeverjük a ricottát, a tojásokat, a sót, a frissen őrölt borsot és jó sok frissen őrölt szerecsendiót. A visszamaradt kevéske olajon megfuttatjuk a felaprított fokhagymát és hozzáadjuk a bébispenótot. Kissé megsózzuk és lefedve pár percig pároljuk, amíg össze nem esik. Ekkor a ricottához adjuk, és kissé lezúzzuk egy botmixerrel. Hozzáadjuk az aprított petrezselymet és beletörjük a fetasajtot. A tölteléket a krumplival kibélelt formába öntjük és 180 fokon 40 percig sütjük.

Sült csirke édesburgonyás bulgurral

A fűszereket, a paradicsompürét és a puha vajat alaposan összekeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. A fűszervajjal alaposan bemasszírozzuk a csirkét, kívül-belül, majd ráültetjük egy kuglófformára és 180 fokon 70 percig sütjük, úgy, hogy 15 percenként fordítunk rajta 90 fokot. Ha elkészült, akkor 20 percig pihentetjük, a formába kifolyt szaftot, pedig nem öntjük ki!

Egy lábasban elkezdjük a bulgurt a forró, sós vízben XX percig főzni, majd lefedve készre pároljuk (a tűzhelyt elzárva).  A megtisztított és apró kockákra vágott édesburgonyát egy forró serpenyőbe tesszük és hozzáöntünk egy kicsit a csirke szaftjából. Amikor megpuhultak, hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és kockákra vágott almát. Összeforgatjuk és megpároljuk. belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a fél citrom levét. Borsozzuk és durvára vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd hozzákeverjük az elkészült bulgurt. Felöntjük a többi szaftot és végül hideg vajkockákat teszünk a tetejére.

Pesto rossos panini

A pestro rossohoz egy késes aprítóval lezúzzuk minden hozzávalót. Egy félbe vágott ciabbatta mindkét oldalát megkenjük a pesztóval, és megszórjuk rengeteg reszelt sajttal. Mindkét sajtos oldalra 3-3 db szalámit pakolunk. Az egyik szalámis felére jöhet még egy adag sajt és egy marék rukkola, majd ráhajtjuk a ciabatta másik felét. Egy forró grillserpenyőben megsütjük mindkét oldalát, úgy, hogy egy lábassal jó alaposan összepréseljük.

grillezett zöldséges panini

Egy forró serpenyőben egy kis olívaolajon elkezdjük lepirítani a karikákra vágott cukkinit, paprikát és a hagymát. Időközben hozzáadjuk a balzsamecetet is és nagy lángon meggrillezzük. Egy félbe vágott ciabbatta mindkét oldalára mozzarella karikákat teszünk, mehetnek rá a mortadella szeletek, majd mindkettőt telepakoljuk a grillezet zöldségekkel. Rakunk még egy sor mozzarella karikát az egyik oldalra és ráhajtjuk a másik felét. Egy forró grillserpenyőben megsüjük mindkét oldalát, úgy, hogy egy lábassal jó alaposan összepréseljük.

Körtés-bodzás limonádé

Egy turmixgépben összeturmixoljuk a kockákra vágott körtét, a lime levét, a bodzaszörpöt, a szódát és a durva jeget. A bátrabbak egy levél zsályát is beleturmixolhatnak. Pohárba töltjük és felöntjük még egy kis szódával, majd zsályalevéllel díszítjük.

Ha tetszett a különleges reggeli, ebéd és vacsora receptek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése