Brutális kaják

Marhahúsgolyókbarnasörösbarbecueszószban

Marhahúsgolyók barna sörös barbecue szószban

Hozzávalók
Az uborkasalátához
A húsgolyóhoz
500 g
darált marhahús
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
150 ml
barna sör
200 ml
barbecue szósz
100 ml
ketchup
1 tk
dijoni mustár
2 ek
worcester szósz
1 ek
méz
100 - 150 ml
víz
A sült édesburgonyához
2 db
édesburgonya
(nagyobb)
2 tk
keményítő
1 tk
fokhagymapor
só, bors
2 - 3 ek
olívaolaj
1 - 2 ek
fehér szezámmag
1 - 2 ek
fekete szezámmag
2 db
kígyóuborka
1 ek
szezámolaj
100 ml
rizsecet
só, bors

Elkészítés

Az édesburgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

A húsgolyóhoz a darált húst sózzuk, borsozzuk, golyókat formázunk belőle, és egy serpenyőben az olívaolajon, körbepirítjuk őket, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük 150 ml sörrel. Ha a nagy részét elfőtte, rárakjuk az összes többi hozzávalót, és felforraljuk. Ha felforrt, visszarakjuk a húsgolyót, és addig rotyogtatjuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul és a szaft egy kicsit be nem sűrűsödik. 

A salihoz egy száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk a szezámmagot. Az uborkákat elfelezzük, kikaparjuk a magjait és 3-4 mm vastag szeleteket vágunk belőle, majd egy tálba tesszük. A szezámolajat, a rizsecetet, a sót és a borsot egy kis üvegben összerázzuk, és ráöntjük az uborkára, a szezámmaggal együtt.

A húsgombócot a sült édesburival és ezzel a salival tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Bizony a húsgolyó is lehet nagyon-nagyon ütős kaja! A szószba került barna sör és persze egy csomó fűszer, ráadásul még egy felturbózott ubisalit is összedobtam mellé, ami szuperül kiegészíti, szóval szerintem mielőbb teszteljétek!

Hozzávalók

4 főre
Az uborkasalátához
A húsgolyóhoz
500 g
darált marhahús
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
150 ml
barna sör
200 ml
barbecue szósz
100 ml
ketchup
1 tk
dijoni mustár
2 ek
worcester szósz
1 ek
méz
100 - 150 ml
víz
A sült édesburgonyához
2 db
édesburgonya
(nagyobb)
2 tk
keményítő
1 tk
fokhagymapor
só, bors
2 - 3 ek
olívaolaj
1 - 2 ek
fehér szezámmag
1 - 2 ek
fekete szezámmag
2 db
kígyóuborka
1 ek
szezámolaj
100 ml
rizsecet
só, bors

Az édesburgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

A húsgolyóhoz a darált húst sózzuk, borsozzuk, golyókat formázunk belőle, és egy serpenyőben az olívaolajon, körbepirítjuk őket, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük 150 ml sörrel. Ha a nagy részét elfőtte, rárakjuk az összes többi hozzávalót, és felforraljuk. Ha felforrt, visszarakjuk a húsgolyót, és addig rotyogtatjuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul és a szaft egy kicsit be nem sűrűsödik. 

A salihoz egy száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk a szezámmagot. Az uborkákat elfelezzük, kikaparjuk a magjait és 3-4 mm vastag szeleteket vágunk belőle, majd egy tálba tesszük. A szezámolajat, a rizsecetet, a sót és a borsot egy kis üvegben összerázzuk, és ráöntjük az uborkára, a szezámmaggal együtt.

A húsgombócot a sült édesburival és ezzel a salival tálaljuk.

Ha tetszett a Marhahúsgolyók barna sörös barbecue szószban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept