Brutális kaják

Mindenjóvalmegtömve:Zsebeskaraj

Minden jóval megtömve: Zsebes karaj

Hozzávalók
1 - 1.2 kg
csont nélküli sertéskaraj
50 ml
olaj
1 tk
őrölt kömény
1 tk
szárított oregánó
1 tk
1 tk
szárított bazsalikom
2 ek
sertészsír
0.5 db
kápia vagy kaliforniai paprika
3 fej
vöröshagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
30 g
bacon
30 g
füstölt kolbász
4 - 5 szem
nagyobb krumpli
só,bors
víz
2 - 3 ág
rozmaring

Elkészítés
A karajba 1,5 centinként jó mély zsebeket vágunk, alaposan sózzuk, borsozzuk. ( A zsebekben is!). A szárított fűszerekből és az olajból pácot készítünk, és mindenhol jól bekenjük a húst. Fóliába tekerjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. (Akár egy éjszakára is bent hagyhatjuk pihenni).
Egy magas falú tepsit kikenünk zsírral, rátesszük a karajt, és a zsebecskéket megtöltjük a felszeletelt hagymával, fokhagymával, paprikával, baconnel és kolbásszal.A megmaradt hagyma- és fokhagymaszeleteket a hús mellé tesszük, és mellédobjuk a cikkekre vágott megsózott krumplit is.
A rozmaringágakat bedugdossuk a krumplicikkek közé, és felöntjük a tepsit kb. 1 dl vízzel.Alufóliával lefedjük, és 160 fokon sütjük 2 órán át. Ezután levesszük a fóliát, a sütő hőfokát 180 fokra emeljük, és még 30-40 percig sütjük a húst, hogy szép pirult legyen.

www.streetkitchen.hu

Ez egy nagyon finom és egyszerű ünnepi ebéd is lehet akár, és a köretre sem lesz külön gondod, mert együtt sül a hússal. Nem utolsó sorban pedig nagyon jól is néz ki. ;)

Hozzávalók

4 - 6 személyre
1 - 1.2 kg
csont nélküli sertéskaraj
50 ml
olaj
1 tk
őrölt kömény
1 tk
szárított oregánó
1 tk
1 tk
szárított bazsalikom
2 ek
sertészsír
0.5 db
kápia vagy kaliforniai paprika
3 fej
vöröshagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
30 g
bacon
30 g
füstölt kolbász
4 - 5 szem
nagyobb krumpli
só,bors
víz
2 - 3 ág
rozmaring
A karajba 1,5 centinként jó mély zsebeket vágunk, alaposan sózzuk, borsozzuk. ( A zsebekben is!). A szárított fűszerekből és az olajból pácot készítünk, és mindenhol jól bekenjük a húst. Fóliába tekerjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. (Akár egy éjszakára is bent hagyhatjuk pihenni).
Egy magas falú tepsit kikenünk zsírral, rátesszük a karajt, és a zsebecskéket megtöltjük a felszeletelt hagymával, fokhagymával, paprikával, baconnel és kolbásszal.A megmaradt hagyma- és fokhagymaszeleteket a hús mellé tesszük, és mellédobjuk a cikkekre vágott megsózott krumplit is.
A rozmaringágakat bedugdossuk a krumplicikkek közé, és felöntjük a tepsit kb. 1 dl vízzel.Alufóliával lefedjük, és 160 fokon sütjük 2 órán át. Ezután levesszük a fóliát, a sütő hőfokát 180 fokra emeljük, és még 30-40 percig sütjük a húst, hogy szép pirult legyen.

Ha tetszett a Minden jóval megtömve: Zsebes karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept